Trucuri pentru a păstra bradul de Crăciun verde cât mai mult timp

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Păstrarea bradului de Crăciun proaspăt cât mai mult timp nu este deloc grea dacă ţineţi cont de câteva trucuri simple. Bine îngrijit, arborele poate fi replantat în grădină după trecerea magiei Sărbătorilor de Iarnă.

Cumpărarea şi împodobirea bradului este pentru mulţi unul dintre cele mai frumoase momente din perioada Sărbătorilor de Iarnă. În Ajunul Crăciunului, toată familia se strange în jurul pomului, pe care îl decorează în cel mai frumos mod cu putinţă, ascultând colinde şi bucurându-se de timpul petrecut împreună, scrie tiphero.com. 

Nu de puţine ori conştiinţa ecologică ne-a făcut să ne gândim la cei aproximativ 10 ani de care un brad are nevoie pentru a se dezvolta la dimensiunea necesară pentru a putea fi decorat de Crăciun. Din păcate aceştia ajung să fie tăiaţi, iar după ce trec sărbătorile, cei mai mulţi dintre ei ajung la tomberon.

Din fericire, există varianta achiziţionării unui brad în ghiveci care poate fi replantat după ce magia sărbătorilor trece, îngrijirea acestuia fiind esenţială.

Vă prezentăm cinci trucuri simple pentru a vă păstra pomul de Crăciun în stare proaspătă pe toată perioada sărbătorilor:

Acordaţi atenţie locului în care îl plasaţi

Bradul nu ar trebui să fie amplasat aproape de o sursă de căldură, cum ar fi un şemineu sau un calorifer. Căldura duce la căderea pinilor, uscând arborele. În schimb, îl puteţi păstra verde şi sănătos optând pentru un loc mai întunecat şi răcoros, departe de sursele de căldură periculoase sau dăunătoare.

Nu uita să îl uzi

Nu este deloc o noutate că păstrarea unui pom de Crăciun hidratat este o modalitate sigură de a-l păstra verde. Un brad absoarbe un litru de apă pentru fiecare centimetru din diametrul său. Încercaţi să ţineţi cont de acest lucru atunci când îl udaţi.

Hrăniţi copacul

Bradul are nevoie de hrană nutritivă. Realizează un amestec din 4 linguriţe de oţet alb, o ceaşcă de zahăr alb şi 4,5 litri de apă. Foloseşte amestecul rezultat pentru a hrăni arborele.

Vodcă, aspirină sau cupru

Un alt mod de a vă menţine bradul în stare proaspătă este introducerea unui dezinfectant în sursa de apă. Deşi unele persoane apelează la soluţii dure, cum ar fi vodca sau aspirina, o variantă mai puţin nocivă poate fi utilizarea unei monede din cupru - acesta având proprietăţi antimicrobiene.

Acordaţi atenţie împodobirii

Un pom prea împodobit şi plin de beculeţe va supravieţui cu greu. Am menţionat mai sus că sursele de caldură nu le sunt benefice brazilor, aşa că dacă vreţi să îl ajutaţi să reziste până ajunge în grădină, încercaţi să-l protejaţi de greutatea globuleţelor sau ledurile calde ale instalaţiei.

Stil de viațăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite