Trenduri pentru decorarea brazilor de Crăciun. Care este cromatica în vogă anul acesta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cromatica în vogă anul acesta este mixul între roşu şi alb
Cromatica în vogă anul acesta este mixul între roşu şi alb

Nicu Bocancea, master florist român, detaliază care sunt trandurile pentru decorarea brazilor de Crăciun anul acesta. Conform specialistului, în vogă este mixul între alb şi roşu.

Brazii construiţi din crengi şi cetină, pe structură metalică, coroniţele împodobite în fel şi chip pentru uşi, scorţişoară, ghindele, conurile de brad, nucile sau florile din bumbac în loc de accesorii din plastic, luminile calde atât din instalaţii, cât şi din felinare sau lumânări, accentele discrete de alb şi roşu sunt parte din trendurile în amenajări pentru sărbătorile 2020, din punctul de vedere al lui Nicu Bocancea, master florist român, premiat pe plan internaţional.

Deşi consideră că fiecare om trebuie să-şi aranjeze casa după gustul personal şi după armonia casei şi a familiei sale, Nicu Bocancea are totuşi o listă de sfaturi pentru amenajarea caselor de Crăciun anul acesta: „Atunci când sunt întrebat ce aş pune eu la categoria NU în ceea ce priveşte amenajările de Crăciun, trec 3 puncte: fără brad de plastic, fără brad tăiat, fără beteală! Iar la categoria DA, voi pune tot 3 puncte, ca să păstrez un echilibru : DA brazilor construiţi din crengi şi cetină, sunt la fe de rezistenţi, miros la fel de bine şi nu afectează cu nimic „sănatatea” pădurilor, aş mai adauga „accesoriile” naturale precum nucile, ghindele, castanele, conurile de brad şi fermecătoarele lumini care dau lumină caldă, precum felinare, lumânări sau instalaţii discrete, fără culori.”, explică master floristul Nicu Bocancea, unul dintre moştenitorii celui mai longeviv lant de florarii din Romania, care de mai bine de 10 ani „construieşte” brazii de Crăciun pentru mii de iubitori de natură şi de frumos.

Cu înălţimi care pot porni de la 50 de cm şi pot ajunge până la 7 m, cu crenguţele prinse de o structură metalică ce poate rămâne, după ce trece sezonul, în depozitele florăriei an de an, până vine din nou iarna şi reîncepe „construcţia bradului”, extrem de bogaţi şi de permisivi în ceea ce priveşte „scena” pentru accesorii şi podoabe, brazii construiţi de Nicu Bocancea sunt nu numai bucurie pentru clienţi, ci şi un reper  pentru floriştii din alte ţări. Iar variantele de brazi construiţi sunt foarte multe şi extrem de apreciate de amatorii de inedit:

„Am primit telefoane anul acesta prin care colegi florişti din alte ţări mă întrebau cum facem structura metalică pe care construim brazii pentru a putea face şi ei acelaşi lucru pentru clienţii lor. Frumuseţea este că forma conică a bradului poate fi redată cu uşurinţă şi creativitate şi din alte materiale, nu doar din crengi şi cetină. Cu structură potrivită pe care se aşează materialele, se pot face brazi extrem de frumoşi din conuri, din ghinde sau din ace de pin, doar din aranjarea acestora. Sunt multe variante prin care oamenii care vor altceva în ceea ce priveste amenajările pot impresiona”, explică Nicu Bocancea a cărui dăruire pentru fiecare brad construit poate dura între 4 şi chiar 10 ore şi începe din atelier şi se împlineşte în casele oamenilor.

Brazi

Cromatica în vogă anul acesta pentru brazii şi aranjamentele de Craciun are din nou aceeasi vedetă, mixul între roşu şi alb, însă suportă variaţiuni care depind de cromatica ambientului şi de gusturile fiecărei persoane:

„Dacă spaţiul este mai scandinav, mai urban, s-ar potrivi un brad alb simplu, dacă spaţiul este înalt, mergem către un brad în nuanţe de roşu cu mici detalii aurii sau arămii, dacă avem o casă unde există copii, se pot adăuga accesorii pale în nuanţe de roz sau bleu. Roşul şi albul sunt în continuare cele mai cerute, deşi trendul de alegere a culorilor naturale este în creştere”, detaliază master floristul.

Cea mai mare diferenţă în amenajările de sărbatori faţă de anii trecuţi este nerăbdarea cu care românii au ales, în 2020, să-şi împodobească brazii şi casele. „Dacă până anul acesta, cei mai mulţi dintre români începeau demersurile de ornare a locuinţelor din prima sau a doua săptămână a lunii decembrie, acum cei mai mulţi şi-au transformat deja casele în colţuri de sărbătoare, de parcă au simţit nevoia să-şi premieze cumva locuinţele în care şi-au petrecut mult mai mult timp decât odinioară”, a sesizat master floristul Nicu Bocancea.

Brazi

De obicei, totul se întamplă ca la carte, după ani de zile de experienţă, însă farmec dau şi momentele neprevăzute care la finalul sezonlui de iarna ajung să stârnească hazul: „E crunt când avem bradul gata, după 10 ore de muncă, este tot ca scos dintr-un vis şi ne dăm seama că nu merge instalaţia care este prima montată pe brad şi trebuie să desfacem totul. Sau cum credeţi că ne simţim când ajungem să montăm tot decorul în casa clientului şi realizam ca bradul nu incape in lift, iar noi trebuie sa ajungem pe scari, cu toate aranjamentele, până la etajul 10 şi înapoi cu mătura până la parter. Sau când ducem o mândreţe de brad, aranjat şi lucrat în cele mai mici detalii în atelier şi constatăm că înălţimea camerei, furnizate de către client, este mai mică decât în realitate, aşa că bradul nu încape. Sunt sute de poveşti amare pe moment, dar cu morală şi haz pe termen lung, ca în orice meserie.”, povesteşte cu nostalgie Nicu Bocancea.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite