Topul greşelilor care distrug tenul: de ce trebuie spălată faţa după folosirea apei micelare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din dorinţa de a îngriji cât mai bine tenul, multe femei ajung să facă greşeli ce duc la rezultate dezastruoase. Dermatologii atrag atenţia la câteva dintre acestea, subliniind importanţa spălatului după folosirea apei micelare şi timpul în care trebuie lăsată să acţioneze masca pe bază de argilă.

Îngrijirea tenului nu este tocmai un lucru uşor de realizat, motiv pentru care multe femei greşesc. Dacă până acum credeai că apa micelară poate lua locul demachiantului, neavând nevoie să fie îndepărtată, dermatologii susţin că aceasta este doar un înlocuitor al săpunului. De asemenea, masca de argilă nu trebuie lăsată până la uscare pentru a fi îndepărtată, deoarece usucă tenul, scrie Brightside.me.

Topul greşelilor care distrug tenul:

Nu spălaţi tenul după folosirea apei micelare

Apa micelară este foarte asemănătoare unei loţiuni, singura diferenţă fiind faptul că nu conţine alcool. Aceasta conţine însă alte ingrediente active (miceli), dermatologii avertizând că toată murdăria pe care o colectează rămâne pe faţă dacă aplicarea acesteia nu este urmată de spălarea tenului. Aceasta funcţionează exact ca apa cu săpun, iar folosirea pe lungă durată, fără aplicarea unei ape termale, va duce la iritare.

Lăsaţi masca de argilă să acţioneze până la uscare

image

Fiecare tip de mască facială trebuie utilizat în conformitate cu instrucţiunile. Nu lăsaţi măştile pe faţă peste noapte, cu excepţia cazului în care producătorul recomandă acest lucru. Măştile din argilă trebuie înlăturate înainte de uscare. În mod contrar, masca va absorbi umezeala din piele, ducând la deshidratare.

Folosirea loţiunilor pe bază de alcool

image

Loţiunile de faţă au ingrediente diferite, în funcţie de tipul de ten pentru care sunt create. În cazul produselor pentru ten gras, cele mai multe loţiuni conţin alcool, ingredient care, utilizat în exces, poate duce la creşterea producţiei de sebum. De asemenea, dermatologii avertizează că loţiunile nu trebuie aplicate pe întreaga faţă, ci doar în anumite zone.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite