YouTube intră pe terenul Spotify sau Deezer şi pregăteşte un serviciu plătit de streaming de muzică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ştirea de ieri conform căreia YouTube va permite rularea videoclipurilor în background, după închiderea aplicaţiei se confirmă astăzi, iar platforma deţinută de Google pregăteşte un sistem de streaming de tipul Spotify, Zonga sau Deezer.

Potrivit "Billboard" YouTube va lansa un serviciu on-demand, asemănător cu Spotify, dar cu clipuri video. Sistemul va fi lansat la finalul anului, potrivit surselor apropiate planurilor. Serviciul va fi creat pentru utilizatorii mobili, care vor avea acces la un catalog de melodii şi videoclipuri premium, care vor putea fi ascultate încontinuu.

Site-ul mai sus amintit scrie că serviciul va include şi o perioadă gratuită de ascultare, iar după un anumit număr de ore, se va trece pe plată. Scopul YouTube este de a găsi surse alternative de finanţare, care să nu implice doar reclamele. Mai devreme anul acesta, YouTube a lansat şi canalele plătite, cu conţinut exclusiv premium.

Ieri a venit informaţia că YouTube va permite utilizatorilor de mobil să asculte melodiile şi după deschiderea altei aplicaţii. Acest lucru este în concordanţă cu posibilitatea existenţei unui serviciu de music streaming.

Potrivit unei versiuni a aplicaţiei de Android ajunsă pe internet arată că Google va rezolva această problemă, scrie "AndroidPolice". Această modificare este bună pentru cei care vor să asculte muzică pe YouTube, să folosească platforma ca pe un player. Pentru unele clipuri, mutarea nu e folositoare, dar e un mic atac asupra aplicaţiilor de muzică, de tip Deezer, Zonga, TuneIn.

Utilizatorii vor avea opţiunea de a activa sau nu această posibilitate. De ce acest lucru e bun? Pentru că YouTube va adăuga date suplimentare la abonamentul lor, deoarece clipurile vor rula în continuare şi vor consuma din datele voastre.

Spotify are un număr de 6 milioane de abonaţi plătitori şi 24 de milioane de utilizatori activi. De asemenea, pe platformă sunt peste 20 de milioane de melodii. 

Haideţi pe Facebook - Tech Adevărul. 

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite