Yahoo! schimbă aplicaţia Weather: are o interfaţă nouă şi te informează mai bine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aplicaţia Yahoo! Weather este disponibilă pentru iPhone. FOTO Răzvan Băltăreţu/Adevărul
Aplicaţia Yahoo! Weather este disponibilă pentru iPhone. FOTO Răzvan Băltăreţu/Adevărul

Yahoo! a lansat o aplicaţie nouă pentru cei interesaţi să ştie cum este vremea şi o face disponibilă tuturor utilizatorilor de iPhone şi iPad. Noi ne-am jucat puţin în universul meteorologic al Yahoo! şi venim cu câteva impresii.

Yahoo! Weather există în orice iPhone, iPad şi iPod Touch încă din 2007, dar acum arată mult mai bine, Yahoo! face un pas în faţă cu designul implementat în această aplicaţie şi fixează direcţia pe care va merge în viitor. În plus, companie a inclus un alt produs al său în aplicaţia de vreme, şi anume Flickr. Pentru fiecare oraş sunt aduse fotografii publicate de oameni pe Flickr din oraşul respectiv sau din ţara respectivă.

yahoo weather foto razvan baltaretu/adevarul

Am testat Yahoo! Weather pe un iPhone 4. Aplicaţia este, conform spuselor Yahoo!, optimizată pentru iPhone 5, dar nici pe dispozitivele mai vechi nu vei simţi neplăceri. Este impresionantă de la început, ştiute fiind aplicaţiile mai vechi ale Yahoo! cu un design nu dintre cele mai bune. Fotografiile de fundal sunt foarte bine alese şi subliniază în cele mai multe cazuri ceea ce aplicaţia îţi comunică prin cifre.

Reîmprospătezi informaţiile printr-o tragere a ecranului în jos şi descoperi mai multe date dacă derulezi în sus. Aplicaţii prognoza pe următoarele zile într-un mod minimalist, mult simplificat. Vezi la ce cantitate de precipitaţii să te aştepţi sau, din contră, la ce temperaturi ridicate.

Pe partea de plusuri, aplicaţia vine cu ilustraţie dinamică a vitezei vântului din ziua respectivă, afişând două turbine eoliene. Apoi, la baza listei cu informaţii, găseşti un soare care se ridică. În funcţie de momentul zilei la care verifici informaţia, acesta a mai parcurs o bucată din traseul tău, comunicându-ţi şi când apune şi răsare. Minusuri? Nu prea are, este o aplicaţie de vreme cu informaţii multe (şi utile) şi fotografii frumoase pe fundal.

La propriu, aplicaţia nu-ţi mai comunică nişte cifre care nu spun nimic, ci îţi arată cum este vremea.

Aplicaţia este disponibilă în App Store, mai multe imagini sunt disponibile în galeria foto alăturată şi mai jos este un videoclip cu o trecere în revistă a funcţionalităţilor Yahoo! Weather.

Haideţi să discutăm! Ne puteţi vizita şi pe pagina de Facebook Tech Adevărul. 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite