Un programator a deblocat potenţialul Chat Heads pentru iPhone

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aplicaţia lui Adam Bell le va permite posesorilor de iPhone cu jailbreak să profite la maximum de Chat Heads FOTO The Verge
Aplicaţia lui Adam Bell le va permite posesorilor de iPhone cu jailbreak să profite la maximum de Chat Heads FOTO The Verge

Una dintre funcţiile Facebook Home a venit, marţi, şi pe iPhone. Chat Heads a fost implementată în Facebook Messenger-ul telefonului Apple însă bulele cu feţele prietenilor nu apar în afara acestei aplicaţiei. Un dezvoltator american a găsit un mod prin care utilizatorii de iPhone se pot bucura de„Chat Heads pe deplin.

Persoanele care deţin un iPhone cu „jailbreak“ se pot bucura de o parte de experienţa Facebook Home. Adam Bell, un programator de 21 de ani din SUA a modificat sistemul de operare al iPhone încât să poată afişa Chat Heads chiar şi în afara aplicaţiei de Facebook Messenger, la fel ca şi pe Android.

„Eram gelos. Voiam să le am şi pe iOS“, a declarat Bell pentru The Verge. Tânărul programator a trebuit, mai întâi să izoleze funcţia Chat Heads de restul aplicaţiei Facebook.  După care el a programat aplicaţia să se afişeze permanent deasupra celorlalte aplicaţii şi a făcut-o transparentă. Astfel, numai bulele cu  feţele prietenilor apar atunci când utilizatorul primeşte un mesaj, nu întreaga aplicaţie.

Asta înseamnă că cei care vor dori să încerce soluţia lui Bell vor rula aplicaţia Facebook în permanenţă. Totuşi, zice el, aceasta „nu pare foarte să consume foarte multe resurse. Numai atunci când mişti Chat Head-urile aplicaţia face ceva propriu zis“.

Chat Heads pentru iPhone-urile cu „jailbreak“ funcţionează exact la fel ca şi versiunea de pe Android. Ele pot fi apăsate, mutate şi „azvârlite“ şi apar tot timpul pe ecran, indiferent de aplicaţiile rulate în acel moment. Totuşi, modificarea făcută de Bell nu este perfectă. Chat Head-urile îngheaţă ocazional, probabil din cauza faptului că sistemul iOS limitează timpul în care aplicaţiile pot rula pe fundal.  Programatorul speră să rezolve această problemă în scurt timp iar aplicaţia lui va putea fi descărcată gratuit de pe internet.

Jailbreak este un proces care permite utilizatorilor de iPad, iPhone dar şi iPod să aibă acces la rădăcina (root) sistemului de operare şi anume iOS, ridicând orice restriciţie implementată de Apple pe acel produs. În plus, permite instalarea de aplicaţii care nu au fost acceptate de Apple

Haideţi să discutăm! Ne puteţi vizita şi pe pagina de Facebook Tech Adevărul. 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite