Xiaomi Redmi Note 10 Pro, smartphone din clasa medie cu ecran OLED şi cameră de 108 MP [TECH REVIEW]

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Xiaomi Redmi Note 10. Pro FOTO Adrian Pogîngeanu
Xiaomi Redmi Note 10. Pro FOTO Adrian Pogîngeanu

Redmi Note 10 Pro este un smartphone atractiv cu un preţ accesibil şi aduce una dintre cele mai căutate caracteristici pentru pasionaţii de gaming, un ecran OLED de 120Hz, dar şi alte surprize.

Deşi producătorul chinez a lansat de curând în România cel mai scump şi mai performant smartphone al său, în continuare cea mai mare parte a celor care se orientează spre telefoanele Xiaomi, caută un produs în jurul preţului de 300 euro. În această zonă sau chiar ma jos se află şi modelul Redmi Note 10 Pro.

Construcţie: Xiaomi Redmi Note 10 Pro are ramă de plastic şi un spate frumos din sticlă curbată cu finisaj lucios, telefonul testat e gri-negru şi culoare se numeşte oficial, Onyx Gray. Atât faţa dispozitivului cât şi spatele sunt protejate cu Gorilla Glass 5. Tot la acest capitol aş adăuga ceva mai puţin obişnuit în acest segment, al telefoanelor de buget, rating IP53, rezistenţă la praf şi stropire.

Xiaomi Redmi Note 10 Pro FOTO Adrian Pogîngeanu

Având doar 8,1 mm, telefonul pare subţire şi uşor de manevrat, dar ecranul este mult prea mare pentru o singură mână.  Acesta este AMOLED cu diagonala de 6,67 inci, raport 20: 9, rezoluţie 1080 x 2400 , rată de refresh de 120Hz, HDR10 şi luminozitate maximă de 1200 niţi. 

Da, aceeaşi luminozitate ca pe un flagship şi aceeaşi rată de refresh, o rezoluţie FullHD+ şi HDR10. Specificaţiile sunt oarecum contradictorii cu segmementul mid-range, însă să vorbm mai bine despre cum se simte în utilizare.

Ecranul e suficient de luminos şi la 50%, iar la 100% străluceşte. Culorile sunt vii dar echilibrate, fără a cădea în tentaţia stridenţei, contrastul e bun. Se simte fluid şi responsiv în utilizare, mai ales când e selectată rata de refresh de 120 Hz. Camera de selfie, amplasat central sus e mică şi nu deranjează în jocuri, video sau orice ai deschide pe ecran.

Specificaţiile principale ale modelului testat, M 2101K6G: procesor Snapdragon 732G (8 nm), procesor grafic Adreno 618, stocare 128GB tip UFS 2.2, care poate fi extinsă cu card microSDXC,  6GB memorie RAM, sistem de operare Android 11 cu interfaţă MIUI 12.

Xiaomi Redmi Note 10 Pro camera FOTO Adrian Pogîngeanu

Complexul de camere de pe spate este formată din:

- cea principală, wide (26mm), de 108 MP, cu f/1.9 şi dual pixel PDAF

- una ultrawide (118˚) de 8 MP, cu f/2.2,  (ultrawide)

- una macro de 5 MP, cu f/2.4 şi autofocus

- un senzor de adâncime de 2 MP, cu f/2.4

La care se adaugă opţiunile LED flash, HDR şi Panorama.

Camerele filmează până la 4K cu 30fps.

Aplicaţia camerei este destul de simplă şi bogată în opţiuni, are chiar şi un mod PRO.

Xiaomi Redmi Note 10 Pro optiuni aplicatie camera

Camera principală, cu senzor Samsung ISOCELL HM2,  face în mod implicit fotografii de 12MP (prin tehnologia Nona Bayer), iar în lumina zilei ele ies foarte bine. Există o mulţime de detalii, gama dinamică este excelentă, nivelul de zgomot este scăzut, în timp ce contrastul este ridicat şi culorile naturale. 

Direct în opţiunea de 108MP imaginile au mai puţine detalii şi nu te impresionează.

Se simte lipsa unei camere tele, zoomul digital 2x este decent, dar nu excelează. Şi lipsa stabilizării e de notat, când lumina e slabă. La acest capitol, imagini de noapte, Redmi Note 10 Pro cam suferă. 

Imagine de zi.

Xiaomi Redmi Note 10 Pro foto zi si noapte

Imagine de noapte.

Xiaomi Redmi Note 10 Pro foto zi si noapte

Filmare de zi 4K / 30 fps

Filmare de noapte 4K / 30 fps

În faţă, camera de selfie este wide de 16 MP cu f/2.5, opţiune Panorama şi filmează până la 1080p / 30fps sau 720p /120fps. Imaginile cu camera selfie au detalii suficiente, culorile sunt frumoase, iar contrastul este excelent.

În ansamblu camera putea fi mai bună, dar nu pot spune că dezamăgeşte. Este în limitele clasei medii din care face parte. 

In gaming Xiaomi Redmi Note 10 Pro se mişcă excelent, atât timp cât nu încerci să duci setările grafice la maximum cum am făcut eu. Se descurcă chiar şi în această situaţie (cu ele la maximum), dar se simte că face efort. Pentru performanţă bună în joc sunt suficiente setările predefinite.

Asphalt 9

Call of Duty: Mobile

Sunetul este un alt capitol unde Xiaomi Redmi Note 10 Pro depăşeşte aşteptările, datorită celor două difuzoare stereo, unul sus în dreptul căştii şi altul jos lângă portul USB-C. Nu lipseşte nici mufa Jack de 3.5 mm.

Xiaomi Redmi Note 10 Pro colaj muchii

Pe parte dreaptă Xiaomi Redmi Note 10 Pro  are butonul de pornit/ oprit comun cu un senzor de amprentă şi butonul de volum. Pe stânga sus seaflă slotul de SIM şi card microSD.

Rezultate în testele sintetice: Antutu Benchmark, 3DMark - Wild Life şi Geekbench. 

Xiaomi Redmi Note 10 Pro teste sintetice

La acest capitol Xiaomi Redmi Note 10 Pro nu iese cu nimic în evidenţă faţă de concurenţii săi, sunt scoruri normale pentru clasa medie.

Telefonul are o baterie mare de  5020mAh cu încărcare rapidă la 33W şi promite circa 60% în 30 de minute. Autonomia e bună spre foarte bună şi încarcarea rapidă suficientă pentru acest segment de preţ. În teste am obţinut aproape 12 ore de SOT (ecran aprins), rezultat măsurat cu PCMark. Vezi în dreapta şi testele pe reţeaua wireless.

Xiaomi Redmi Note 10 Pro test baterie si  reţeaua wireless

Cutia telefonului conţine în afară de terminal: încărcator, husa TPU, manule de utilizare, cheiţă SIM.

Xiaomi Redmi Note 10 cutie si accesorii

Xiaomi Redmi Note 10 Pro este un smartphone căruia greu îi găseşti defecte, iar imperfecţiunile sale sunt uşor de iertat şi de uitat. De aceea este uşor de recomndat ţinând cont şi de preţul bun, în jur de 250E pentru varianta testată.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite