Xiaomi a obţinut o hotărâre judecătorească care blochează restricţiile Departamentului Apărării al SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sediul Xiaomi din Hangzhou, China. FOTO Shutterstock
Sediul Xiaomi din Hangzhou, China. FOTO Shutterstock

Un judecător federal din Washington a blocat Departamentul Apărării al SUA să restricţioneze investiţiile americane în compania chineză de smartphone-uri, Xiaomi, notează Bloomberg.

În ultimele zile ale administraţiei Trump, Departamentul Apărării a plasat Xiaomi pe o listă de companii, cu presupuse legături cu armata chineză, declanşând restricţii financiare, care urmau să intre în vigoare săptămâna viitoare. Dar vineri, 12 martie,  judecătorul districtual Rudolph Contreras a oprit temporar interdicţia, spunând că mişcarea este „arbitrară şi capricioasă” şi a privat compania de drepturile sale legale.

Contreras a declarat că Xiaomi va câştiga probabil o revocare completă a interdicţiei şi a emis o dispoziţie iniţială pentru a împiedica compania să sufere „un prejudiciu ireparabil”. După anunţarea interdicţiei, producătorul de smartphone-uri s-a confruntat cu perspectiva de a fi scos de pe bursele din SUA şi şters din indicii de referinţă globali.

Documentul judiciar poate fi consultat aici.

Xiaomi a declarat că intenţionează să solicite în continuare ca instanţa să declare ilegală etichetarea potrivit căreia ar avea legături cu armata, potrivit unui comunicat al companiei.

Comunicatul integral al Xiaomi:

“Pentru Xiaomi este îmbucurător faptul că pe data de 12 martie, instanţa a impus Departamentului de Apărare al Statelor Unite ale Americii să înlăture implementarea sau aplicarea desemnării Xiaomi ca o Companie Chineză Militară Comunistă. În urma prescrierii ordinului, instanţa a anulat integral şi cu efect imediat restricţiile Ordinului Executiv 13959 impuse cetăţenilor SUA de a achiziţiona titluri de valoare  Xiaomi şi cerinţa ca aceştia să îşi cedeze acţiunile. 

Xiaomi reiterează faptul că este o corporaţie publică, pe acţiuni, condusă independent, care le oferă consumatorilor produse electronice doar pentru scopuri civile şi pentru uz comercial. 

Xiaomi consideră că decizia de a fi desemnată drept o Companie Chineză Militară Comunistă este arbitrară şi tendenţioasă, iar judecătorul a fost de acord cu punctul de vedere al companiei. 

 Xiaomi îşi va continua demersul şi va cere instanţei ca această desemnare să fie declarată ilegală şi să fie înlăturată complet. 

 Xiaomi este o companie tânără şi energică din domeniul tehnologiei. De-a lungul anilor, le-a oferit consumatorilor din întreaga lume produse electronice uimitoare, cum ar fi telefoane sau televizoare inteligente, la preţuri oneste. 

Xiaomi vrea să colaboreze cu partenerii săi globali pentru a le permite oamenilor din întreaga lume să se bucure de o viaţa mai bună prin intermediul celor mai moderne tehnologii”, au declarat reprezentanţii Xiaomi“. 

Tehnologie


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri