WiFi gratuit în toată România cu ajutorul modemului din casă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
UPC oferă internet WiFi gratuit pentru clienţi
UPC oferă internet WiFi gratuit pentru clienţi

UPC a lansat un serviciu de WiFi gratuit pentru clienţii săi, care va oferi conexiune în 200.000 de puncte de acces din toată ţara.

Conectarea la UPC WiFi e disponibilă doar clienţilor, dar primul pas este activarea serviciului prin contul MyUPC. Acolo va fi configurată o parolă pentru WiFi-ul gratuit. Accesul este nelimitat şi se foloseşte de modem-urile utilizatorilor individuali. În ce fel? Practic, UPC eliberează o frecvenţă separată de cea din casă pentru reţeaua free şi utilizatorii pot sări de la un modem la altul, în funcţie de zona unde se află, dacă există un abonat UPC în apropiere.

Un aspect foarte important este faptul că Wi-Free foloseşte o lăţime de bandă dedicată, suplimentară (10 Mbps download), independentă de banda alocată abonamentului fiecărui client. UPC Wi-Free funcţionează prin crearea a două reţele wireless distincte şi poate suporta până la 5 conexiuni simultane UPC Wi-Free.

52% dintre persoanele adulte din mediul urban folosesc conexiuni WiFi în afara casei, în timp ce internetul mobil (3G/4G) este folosit de 29%, iar internetul mobil prin stick USB de 23%.

În 2013, 32% dintre utilizatorii români de internet navigau de pe smartphone, iar 14% de pe tabletă.

În acest moment, 57% dintre clienţii Fiber Power au Wi-Fi de la UPC, ceea ce reprezintă o dublare faţă de perioada similară a anului trecut. În ultimii 4 ani, în baza UPC, numărul clienţilor de internet cu Wi-Fi a crescut de 14 ori. UPC Wi-Free reprezintă pasul următor – internetul de la UPC depăşeşte perimetrul casei şi iese în stradă.

Cum îţi setezi conexiunea?

Windows

image

iOS - Apple

image

Android

image

[<a href="//storify.com/vladandriescu3/upc-1" target="_blank">View the story "UPC" on Storify</a>]

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite