vivo s-a clasat în premieră pe locul 4 în T3 din 2021. Apple revine pe 2 devansând Xiaomi cu 1%. Topul producătorilor de smartphone-uri şi criza componentelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Topul Canalys pe T3 din 2021.
Topul Canalys pe T3 din 2021.

Conform celor mai recente date de la Canalys, vivo s-a clasat pentru prima dată pe locul patru în livrările globale de smartphone-uri, cu o cotă de piaţă de 10% în al treilea trimestru al anului 2021.

Datele trimestriale anterioare de la Canalys au indicat faptul că vivo a rămas în top 5 producători la livrările globale de smartphone-uri în ultimele patru trimestre şi compania s-a situat în topul producătorilor de smartphone-uri din China în trimestrul 2 din 2021, potrivit IDC Worldwide Quarterly Mobile Phone Tracker.

Până acum, vivo şi-a extins reţeaua de vânzări în peste 50 de ţări şi regiuni şi este utilizat de peste 400 de milioane de utilizatori din întreaga lume.

În trimestrul III din 2021, livrările globale de smartphone-uri au scăzut cu 6%, producătorii s-au luptat să satisfacă cererea de dispozitive pe fondul penuriei de componente.

Samsung a fost principalul furnizor cu o cotă de 23%. Apple şi-a recâştigat locul al doilea cu o cotă de 15%, datorită cererii puternice pentru iPhone 13. Xiaomi a atins o cotă de 14% pentru locul al treilea, în timp ce vivo şi OPPO au completat primele cinci poziţii cu o cotă de 10% fiecare.

"Foametea de chipset-uri a sosit cu adevărat", a declarat analistul principal al Canalys, Ben Stanton. „Industria smartphone-urilor se străduieşte să maximizeze producţia de dispozitive cât mai bine posibil. În ceea ce priveşte oferta, producătorii de chipset-uri cresc preţurile pentru a descuraja supra-comanda, în încercarea de a reduce decalajul dintre cerere şi ofertă. Dar, în ciuda acestui fapt, lipsa nu se va diminua până până în 2022. Ca urmare a acestui fapt, precum şi a costurilor ridicate ale transportului global, mărcile de smartphone-uri au ridicat cu reticenţă preţurile de vânzare cu amănuntul ale dispozitivelor. ”

Canalys este o companie independentă de analize de piaţă cu birouri în America, Europa, Africa şi Asia.

vivo aniversează astăzi, 20 octombrie, primul an pe piaţa din Europa. România a fost în primele zece pieţe din Europa unde a fost lansată o gamă extinsă de smartphone-uri vivo şi unde utilizatorii au putut descoperi produsele vivo, cu design unic.

Vivo 1 an Europa

În ultimul an, vivo a avut mai multe reuşite tehnologice, a încheiat parteneriate cu cei mai importanţi retaileri şi operatori şi a sărbătorit „Cadrul Perfect” la campionatul european de fotbal UEFA EURO 2020. Parteneriatul strategic, pe termen lung, cu ZEISS, una dintre companiile pioniere în domeniul opticii, a dus la lansarea modelului de referinţă X60 Pro. 

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite