Viralul distrugerii: un video interactiv îţi arată ţara devastată din care vin refugiaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Siria este o ţară devastată de războiul care se derulează deja de ani buni. FOTO CNN
Siria este o ţară devastată de războiul care se derulează deja de ani buni. FOTO CNN

Pentru europeni se poate să fie destul de greu de înţeles de ce oamenii din Siria pleacă din ţară lăsând totul în urmă. Acest videoclip însă îţi prezintă o mică parte din cadrul dezastrului produs de războiul civil.

Potrivit statisticilor, războiul din Siria a forţat 80% din populaţia ţării spre sărăcie, iar speranţa de viaţă a fost redusă cu circa 20 de ani. De asemenea, a determinat pierderi economice estimate la peste 200 de miliarde de dolari, iar numărul morţilor se ridică la 200.000. În aceste condiţii, o agenţie de ştiri siriană a publicat un video interactiv la 360 de grade care să le arate oamenilor ce se întâmplă cu adevărat în această ţară.

Videoclipul de mai jos a fost realizat de un jurnalist în zona nordică a oraşului Jisr al-Choughour, aproape de graniţa cu Turcia. Imaginile au fost înregistrate între mai şi iulie, folosind un sistem cu şase camere şi a fost optimizat pentru realitate virtuală de Okio Studio, din Paris, după cum informează Playtech. Oraşul în cauză a fost devastat de luptele care se desfăşoară pe străzile sale de patru ani.

În aprilie anul acesta, grupurile de rebeli au preluat controlul oraşului şi l-au distrus aproape în întregime. Cei care au reuşit să scape au plecat în zone mai sigure din ţară sau în alte oraşe şi state din lume. Deşi valul de refugiaţi cu care se confruntă Europa nu este cea mai uşoară problemă, locul pe care l-au lăsat oamenii în urmă este mult mai neprielnic.

<a href="https://www.facebook.com/adevarultech" target="_blank" rel="nofollow">Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!</a>

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite