VIDEO Telefoane mai discrete: pentru Blackberry există Balance, iar Windows Phone pregăteşte modul Inconspicuous

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Blackberry 10 vine cu o interfaţă nouă şi modul Balance. FOTO
Blackberry 10 vine cu o interfaţă nouă şi modul Balance. FOTO

Terminalele Blackberry au fost asociate cu „sclavia“ din cauza dependenţei pe care o dau şi există oameni care cred că smartphone-ul mai mult strică decât ajută. Tocmai pentru a evita astfel de situaţii, RIM şi Microsoft au pregătit două funcţii menite să asigure notificarea utilizatorului, dar fără să-l streseze.

Chiar dacă terminalele Blackberry nu sunt, acum, printre cele mai performante sau populare, unii utilizatori au devenit dependente de ele. Fie că e vorba de serviciul Blackberry Messenger şi verificarea mailului, fie că este folosit ca un simbol al statutului, unii specialişti au considerat că utilizarea intensivă duce la „sclavia“ Blackberry. Acest lucru se va schimba odată ce noile terminale Blackberry 10 vor ajunge pe piaţă.

Modul Balance este funcţia pe care RIM (Research In Motion) o va introduce la 30 ianuarie pentru a asigura un balans bun între viaţa profesională şi personală. Cei de la „ReadWrite“ au testat acest mod la CES 2013. Balance presupune că utilizatorii îşi vor putea controla fluxul de mesaje şi alerte pe care le primesc în mod obişnuit într-un fel mai puţin deranjant.

Utilizatorul îşi va putea opri notificările pentru a folosi smartphone-ul în scopuri mai interesante decât a citi mailurile primite pe adresa companiei. Este un pas în faţă pe care RIM îl face pentru a încerca să arate că Blackberry este potrivit oricui, nu doar celor experimentaţi în a-l utiliza. Balance va controla şi portalul Blackberry Hub, unde sunt agregate toate notificările, astfel încât acesta să nu bombardeze utilizatorul în mod constant cu ce mai este pe Facebook şi Twitter sau câte SMS-uri a ratat. 

Funcţionalitatea aceasta concurează cu Do Not Disturb de la Apple care vine cu iOS 6. Alţi producători nu au introdus încă alternative viabile celor două, dar surpriza ar putea veni de la Microsoft cu al lor Inconspicuous. Potrivit patentului obţinut pe 10 ianuarie, telefonul ar detecta singur când e cazul să dezactiveze toate notificările sau utilizatorul îl poate seta dinainte.

Inovaţia Microsoft reprezintă un sistem inteligent care foloseşte GPS-ul, senzorul de luminozitate şi proximitate, camera foto şi microfonul pentru a stabili natura mediului în care te regăseşti, iar din acel moment telefonul nu mai e gălăgios. Spre exemplu, dacă eşti la film, va sesiza că nu sunt zgomote, poate detecta şi poziţia în buzunar sau în geantă, şi atunci va „amuţi“ sunetele. De asemenea, sunt schimbate luminozitatea ecranului şi modul de afişare a unor informaţii Inconspicuous rămâne în funcţie până când utilizatorul îl opreşte sau până când mediul s-a schimbat.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite