VIDEO Smartphone-ul care stă încărcat o săptămână are display monocrom

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Smartphone-ul are un procesor Cortex A5 şi rulează versiunea 2.3.5 a sistemului de opeare Android FOTO captura Adevărul
Smartphone-ul are un procesor Cortex A5 şi rulează versiunea 2.3.5 a sistemului de opeare Android FOTO captura Adevărul

Unul dintre cei mai mari consumatori ai bateriei de pe smartphone-uri este ecranul. Cei care îşi doresc mai multă autonomie pot opta pentru telefonul Android cu ecran e-ink, a cărui baterie ţine până la o săptămână, potrivit GigaOm.

Printre zecile de modele de smartphone-uri prezentate la Mobile World Congress 2013, unul iese în evidenţă. Telefonul rulează pe Android însă ecranul nu are milioane de culori, ci este alb-negru. În schimb, bateria ţine până la o săptămână. 

Telefonul se află, deocamdată, în stadiul de prototip. În viitor, display-urile de tip e-ink ar putea beneficia şi de culori. De asemenea, viteza de reacţie a ecranului este mică, însă există potenţial pentru un astfel de dispozitiv. Smartphone-ul cu ecran e-ink are un procesor Cortex A5 şi rulează versiunea de Android 2.3.5 Gingerbread.



O nouă modă?

O companie din Rusia a prezentat, la CES 2013, un smartphone inedit. Acesa are două display-uri. Display-ul principal este unul color, LCD, iar cel secundar este tot de tip e-ink. Telefonul este unul high-end, fiind dotat cu un procesor dual-core de la Qualcomm şi o memorie RAM de 2GB. Spaţiul de stocare pus la dispoziţie este de 32GB, iar camera foto atinge 13 megapixeli.

Ar avea succes un  telefon e-ink pe piaţă? Jurnaliştii GigaOm sunt de părere că nu dar, ar putea fi incluse funcţii de voce pe e-readere. “Am trecut de mult de punctul în care apelurile voce sunt limitate la telefoane. Comunicarea evoluează spre punctul în care vrem să fim conectaţi cu alte persoane prin orice dispozitiv: computer, tabletă, consolă, televizor sau chiar e-reader”,

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite