VIDEO Microsoft „taie“ din PC-uri: tableta de 7 inci cu Windows 8 poate trece drept computer de buzunar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Microsoft vrea să micşoreze PC-urile. Cu următoarea actualizare a sistemului de operare, tabletele de 7 inci cu Windows 8 nu vor mai fi doar un concept. Până atunci, există un demo cu primul astfel de dispozitiv care poate trece drept şi cel mai mic PC cu tot cu „monitor“.

Microsoft şi partenerii săi vor folosi în aceste tablete mai mici noile procesoare Atom Bay Trail de la Intel, iar la 7 inci acestea vor fi concurenţi direcţi cu poate cele mai de succes produse cu Android din gama tabletelor. PocketNow prezintă un videoclip în care tabletei îi sunt demonstrate câteva dintre funcţiile de bază.

Tableta este ca oricare alta de 10 inci care au venit cu Windows 8 încă din toamna lui 2012. Doar că este mai mică. Ştii că este un PC în interior, unul care rivalizează fără probleme cu un netbook din perioada de glorie a acestei linii de laptopuri, dar ecranul mic îl face să pară un gadget bun doar la jocuri şi unele aplicaţii.

Totuşi, trebuie spus că are 2GB de memorie RAM (care poate fi extinsă până la 4 sau 8GB), spaţiu de stocare este de 64 sau 128GB pe SSD şi poate fi mărit cu un card microSD. Conectivitatea este asigurată prin WiFi, şi 3G sau 4G, iar bateria este de 2.400 mAh. Ecranul de 7 inci are o rezoluţie de 1.280x800 pixeli la fel ca cele cu Android.

Dispozitivul poartă numele de cod „Lyon“ şi a fost creat de ODM Inventec. Cel mai probabil Microsoft nu va lansa şi astfel de produse, dar aceasta este o unitate pentru a servi drept reper pentru toţi producătorii interesaţi. Preţul pentru o astfel de tabletă va fi de până în 400 de dolari.

La Computex 2013 a apărut şi prima tabletă de 8 inci. Astfel, Microsoft îşi asigură o prezenţă pe toate pieţele dominate de Android. Actualizarea la Windows 8.1 Blue va veni în toamnă.

Vrem să discutăm cu voi, „Adevărul Tech“ este şi pe Facebook.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite