VIDEO Inovaţie: a fost inventată valiza care îşi urmează singură stăpânul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bagajul care ar putea revoluţiona peisajul din aeroporturi a devenit realitate: proprietarul său nu mai trebuie să depună niciun efort pentru a-l transporta. Valiza inteligentă se deplasează singură după stăpân cu toată determinarea, poate urca chiar şi scările.

Noua „specie” de valiză, numită „Hop” este foarte practică şi comodă pentru călători, îşi urmează stăpânul ca un câine bine dresat. Bagajul inteligent a fost conceput de tânărul designer spaniol Rodrigo García González şi este deja în stadiul de prototip, informează lefigaro.fr.

Bagajul funcţionează cu senzori inteligenţi care primesc şi urmăresc semnalul emis prin bluetooth de dispozitivul mobil din buzunar, fie că este vorba de un smartphone sau de o tabletă.  Se deplasează în urmărirea gadgetului cu ajutorul unui microprocesor care activează un motor ataşat de marginea valizei.

În urmărirea semnalului emis prin bluetooth

"Hop" este programat să menţină o distanţă constantă faţă de "ţintă". Dacă bagajul „se rătăceşte”, adică pierde semnalul urmărit, telefonul începe să vibreze pentru a-l  avertiza pe călător. Bagajul se închide automat în acest caz, pentru apăstra în siguranţă obiectele depozitate cât timp se deplasează fără semnal.„Hop” nu este limitat la suprafeţe plane, după cum îi spune şi numele, poate sări chiar şi pe scări.

Mai mult, valiza are şi abilitatea de a alerga în urma proprietarului sincronizându-se cu alte bagaje autonome de acest tip, a explicat creatorul inovaţiei. Produsul are potenţialul de a face viaţa mai uşoară tuturor oamenilor care folosesc mijloacele de transport în comun.

Valiza inteligentă s-a clasificat în etapa finală a concursului de design „James Dyson Award”.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite