VIDEO Îndemnul Facebook din reclamele sale: foloseşte Facebook Home şi ignoră pe cineva enervant din preajma ta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Facebook Home este o nouă aplicaţie a reţelei sociale. FOTO The Verge
Facebook Home este o nouă aplicaţie a reţelei sociale. FOTO The Verge

Facebook are de dus la succes o nouă aplicaţie, pe numele ei Facebook Home. Primul pas este să lanseze cât mai multe reclame online şi până acum a livrat trei. Totuşi, acestea au unele dintre cele mai ciudate şi poate deloc inspirate mesaje pe care ar trebui să le transmită Facebook Home.

Facebook încearcă pentru prima dată să îşi promoveze un produs cu un număr mare de reclame. Facebook Home a fost prezentat abia pe 4 aprilie şi este disponibil din 12 aprilie (review-ul făcut de „Adevărul“), iar în câteva zile compania a publicat deja trei videoclipuri. Primul se numeşte simplu: Avion. Oameni diverşi, iar distracţia este doar la un ecran principal distanţă. Asta până la un haos în care apar două cântăreţe, pisici şi oameni care stau înghesuiţi în compartimentul de bagaje (unul dintre ei e afro-american, dar poate nu este o alegere premeditată).

Al doilea videoclip este cel în care o capră ţipă la Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook. În fapt, Zuckerberg ţine o şedinţă rapidă în care cuprinde câteva lucruri referitoare la lansarea Facebook Home. El vorbeşte, iar angajatul său se pierde deja în universul aplicaţiei pe care o are pe telefonul său. Se ajunge la un alt haos cu ATV-uri, baloţi de paie şi piscine.

Mark Zuckeberg nu se mişcă, el îşi continuă discursul, semn că angajatul poate fi relaxat în lumea sa (şi să ignore orice altceva). Acestea fiind spuse, Ziua lansării:

În final, ultima reclamă: ignoră poveştile unei rude. Profită de Facebook Home şi fă-o să tacă pe acea mătuşă care n-a mai spus nimic amuzant de pe vremea în care biserica creştina era unită. Cina este numele acestui ultim videoclip, iar tânăra venită în vizită cu familia sa acordă toată atenţia de care e capabilă Facebook Home, acest centru al distracţiei pe mobil.

Se ajunge la vizionarea câtorva balerine, concert la tobe şi zăpadă venită de sus sau de afară, pe uşa deschisă.

Concluzia

Facebook vrea să reuşească cu Home, dincolo de faptul evident că nu are de gând să considere această aplicaţie un eşec. Totuşi, reclamele nu reflectă şi o inspiraţie prea mare. S-ar putea ca prin ele să jignească un număr destul de mare de utilizatori. Este clar însă că Facebook se concentrează mult pe tineri, ei ar trebui să vadă volumul imens de distracţie la care au acces cu Facebook Home.

A treia este clar că nu e cu noroc pentru Facebook, dar poate videoclipul 4 va fi mai bun. Mai bun în sensul că să nu pară totul un circ. Mark Zuckerberg, în a doua reclamă, pare şeful perfect: nu-şi mustră angajatul şi este mulţumit că foloseşte aplicaţia companiei. Este foarte probabil însă ca alţii să nu fie la fel de permisivi.

Haideţi să discutăm! Ne puteţi vizita şi pe pagina de Facebook Tech Adevărul.

Află mai multe despre Facebook Home:

REVIEW Facebook Home - Îl primeşti pe Facebook în „casa“ ta? L-am primit, iar acum mă lepăd de „telefonul Facebook“

Cum să instalezi Facebook Home pe orice smartphone cu Android

Facebook Messenger pentru Android primeşte poate cea mai nedorită componentă din Facebook Home

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite