Facebook Messenger pentru Android primeşte poate cea mai nedorită componentă din Facebook Home

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Facebook Home va fi disponibil în Play Store. FOTO Răzvan Băltăreţu/Adevărul
Facebook Home va fi disponibil în Play Store. FOTO Răzvan Băltăreţu/Adevărul

Facebook actualizează aplicaţia Messenger pentru Android şi o dotează cu o componentă din Facebook Home, ultima schimbare pe care a anunţat-o reţeaua socială.

Facebook Home a fost anunţat pe 4 aprilie, astăzi ar trebui să debuteze şi în Play Store de la Google şi se vrea noul ecran de start pentru telefoanele cu Android. Totuşi, înainte de a fi în Google Play Store, Facebook actualizează Facebook Messenger cu funcţia Chat Heads. Asta înseamnă că vei afla de noile mesaje printr-un cap, capetele celor care ţi-au trimis mesaje.

Am încercat Facebook Messenger cu Chat Heads pe un Galaxy S3 cu Android 4.2 Jelly Bean. Este interesant, nimic de zis, nu aduce în plus decât această funcţionalitate care se poate dovedi într-un anumit caz cu adevărat utilă. Spre exemplu, aştepţi un răspuns urgent din partea cuiva şi vrei să afli instant când ajunge, tu navigând în alte aplicaţii în telefon. Da, atunci Chat Heads se va dovedi utilă. Totuşi, în jocuri tot nu vei prim un cap.

Fiecare bulă a expeditorilor se poate muta oriunde pe cele două laturi ale ecranului.  Dacă primeşti mai mult mesaje, vor fi aşezate bulele una peste cealaltă. Iar pentru a şterge notificarea trebuie să tragi aceste head-uri peste x-ul de la baza ecranului.

chat heads foto adevarul
chat heads foto adevarul

Chat Heads este o notificare de tip pop-up. Vezi şi în bara de notificări clasică de la Android, dar primeşti şi o bulă cu fotografia de profil a expeditorului mesajului. Astfel, vezi şti de la cine e instant, fără să deschizi aplicaţia. Iar fiecare bulă (sau cap) are un contor, îţi spune câteva mesaje necitite ai.

Chat Heads se deschide tot ca o fereastră de tip pop-up şi astfel citeşti mai repede mesajele. Nu este un timp cu mult mai redus, ci este mai redus. În cazul în care mereu eşti în criză de timp când îţi citeşti mesajele de pe Facebook, atunci Chat Heads este cel mai bun lucru. Pentru ceilalţi se poate dovedi o problemă. Facebook Messenger este disponibil în Google Play Store.

Haideţi să discutăm! Ne puteţi vizita şi pe pagina de Facebook Tech Adevărul.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite