VIDEO Ghidul de folosire a Blackberry 10 a ajuns pe Internet, telefonul încă nu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru cine vrea să înveţe să folosească viitoarele terminale Blackberry poate face deja asta, deşi telefoanele nu au ajuns pe piaţă. Modelul Z10 a ajuns în testele unui site austriac şi promisiunile RIM despre inovaţiile pe care le va aduce par să fie confirmate.

A devenit un fapt destul de obişnuit ca telefoanele care urmează să fie anunţate să ajungă întâi pe Internet, iar cele Blackberry nu fac excepţie. Viitoarele modele au numele de cod Z10 şi X10, primul fiind vedeta şi cel din urmă este produsul care duce mai departe moştenirea vechilor telefoane, împreună cu tastatura sa iconică fizică.

Z10 va fi vedeta canadienilor de la RIM şi câteva dintre secretele pe care le ascunde au fost relevate de site-ul austriac „iPhone 5. Mai mult, browser-ul pare să fi împrumutat câteva idei de la Internet Explorer din Windows Phone 8. Dincolo de aceste amănunte, telefonul vine cu o interfaţă nouă, bazată pe gesturi, şi o abordare diferită faţă de toate modelele Blackberry de până acum.

Site-ul austriac mai menţionează şi câteva dintre dotările tehnice ale aparatului şi se pare că ecranul este mai mic decât se specula până acum. Z10 are un display de 4,2 inci la rezoluţie HD 1.280x720 pixeli, procesorul este Qualcomm dual-core la 1,5 GHZ şi memoria RAM ajunge la 2 GB. Spaţiul de stocare este de 16 GB, însă există suport pentru carduri de memorie.

Autonomia este asigurată de o baterie de 2.100 miliamperi, iar greutatea aparatului este de 125 de grame. În domeniul fotografiei, telefonul are o cameră principală de 8 megapixeli, iar cea frontală este de 1,9 MP. Austriecii au testat şi capacitatea smartphone-ului de a filma noaptea. 

Blackberry 10 şi modul său de funcţionare

Sistemul de operare este nouă, dar cât de nou? Potrivit site-ului austriac, gesturile sunt totul, iar declaraţia vine să confirme ceea ce reprezentanţii companiei au spus la prezentările din 2012. Meniul de notificări se deschide ca la Android, din partea de sus, în stânga şi în dreapta sunt închise aplicaţiile sau deschise, după caz, iar de jos este lansat un task manager.  

image
image

   

image

   

Dincolo de orientarea pe dispozitive touchscreen, Blackberry 10 va veni şi un dispozitiv care aduce la un loc trecutul şi prezentul. Dispozitivul de serie N, adică X10, este prevăzut cu o tastatură fizică tipică terminalelor Blackberry, dar are şi un ecran tactil. Desigur, nu beneficiază de aceiaşi 4,2 inci, dar potrivit „BGR“ vine cu un display de 3 inci la o rezoluţie de 720x720 pixeli. Probabil că procesorul va fi tot dual-core, iar memoria RAM de 1 sau 2 GB. 

Pe 30 ianuarie se va afla cu certitudine ce anume aduce nou Blackberry 10 şi cât de bine dotate sunt viitoarele telefoane. Este foarte probabil ca Z10 să rămână în actuala stare, dar să-i fie schimbat numele, poate chiar să continue seria Bold.

image
Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite