VIDEO FOTO Oppo Find 5 - revoluţia chinezească se pregăteşte să lase loc lui Oppo Find 7

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oppo a adus la Barcelona şi un telefon care este vechi de un an, Oppo Find 5. Terminalul este nava-amiral a flotei chinezeşti, seamănă cu un Google Nexus 5, are caracteristici bune şi ar putea prezenta interes europenilor. Tech Adevărul a pus mâna pe el.

Viitorul

Trebuie mai întâi să explicăm viitorul. Acesta se va numi Oppo Find 7 şi va fi lansat pe 19 martie 2014. Şi va fi la fel de impresionant pe cât a fost Oppo Find 5 la timpul lui. 

Potrivit informaţiilor de până acum, Find 7 va avea un ecran de 5,5 inci (de ce?) şi un ecran QHD, adică 2560x1600 de pixeli, poate cel mai bun ecran de pe un smartphone. Procesorul va fi Qualcomm Snapdragon 800, iar camera foto va fi de 13 megapixeli, cu o frontală de 5 megapixeli. 

Oppo Find 5

Oppo Find 5 e un terminal simplu, e un terminal care nu excelează prin design, dar e o apariţie interesantă de la un producător care face valuri de un an. Pe o piaţă în care se încearcă tot felul de artificii de design, Oppo Find 5 se încadrează în categoria simplă şi discretă din care pot să amintesc Google Nexus 5, Sony Xperia Z sau Samsung Galaxy S4 (şi acum S5). Acestea sunt telefoane cu design interesant, dar care nu bat recorduri. Oppo Find 5 e parcă un frate apărut mai devreme al lui Google Nexus 5.

Ecranul de 5 inci are o densitate a pixelilor de 441 de pixeli pe inch şi o rezoluţie Full HD. Ce ne putem dori mai mult de la el? Poate un update la următoarea generaţie, dar fără să se mărească dimensiunea.

Telefonul are 2GB de RAM, 16/32 GB capacitate de stocare şi o cameră principală de 13 megapixeli, cu dublu bliţ, la fel ca şi pe Oppo N1. Aceleaşi remarce le am şi aici - poze bune, stabilizare slăbuţă. Camera frontală are 1,9 megapixeli şi, fiind un telefon mai vechi, acesta are un sistem de operare Android 4.1 Jelly Bean.

La fel de doritor de update este şi procesorul, un Snapdragon S4 Pro, care are patru nuclee la 1,5 Ghz, dar telefonul merită un Snapdragon 801 de ultimă generaţie. Procesorul grafic are nevoie şi el de un update, pentru că este un Adreno 320.

Bateria are 2.500 de miliamperi.

Puteţi vedea mai jos video-ul făcut de noi la Barcelona cu Oppo Find 5. 

Impresii generale

Dacă ar fi să-mi schimb telefonul, eu mâine aş alege între Google Nexus 5, Xiaomi şi Oppo Find 5 (sau aş aştepta pentru Oppo Find 6). Telefonul e brutal de simplu, Androidul arată cam jucăuş, dar poate fi schimbat şi vine la un preţ imbatabil.

Chiar dacă Oppo a expus telefoane vechi, Find 5 era o dorinţă mai veche de-a mea. E telefonul care-mi fac cu ochiul şi care poate fi o alternativă pentru oricine din România, dacă Oppo ar vinde aici.

Mulţumim Orange România pentru susţinerea acordată în deplasarea la MWC 2014. 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite