VIDEO FOTO Ibis, un ceas inteligent cu adevărat frumos

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O companie finlandeză a realizat un ceas inteligent care se remarcă prin designul premium elegant. Acesta a fost prezentat în cadrul Mobile World Congress, din Barcelona.

Ibis este un ceas cu două cadrane proiectat de compania Creoir. Smartwatch-ul arată mai mult ca o bijuterie decât ca un dispozitiv electronic. Corpul este făcut din oţel inoxidabil şi cristal şi, potrivit companiei, designul a fost inspirat de „o pasăre care zboară şi îşi întinde aripile pentru a proteja o pasăre mai mică de pe spatele ei“. Aceasta este şi o metaforă pentru informaţiile personale din ceas.

Nu se ştiu încă specificaţiile tehnice ale dispozitivului, dar acesta are un display OLED sensibil la atingere, conectivitate Wi-Fi , Bluetooth 4.0 şi USB. Ceasul are incorporate un accelerometru şi o e-busolă, permiţând dezvoltatorilor să realizeze aplicaţii bazate pe controlul prin gesturi sau pe geolocalizare.

Ibis rulează Android, dar are o interfaţă personalizată. Smartwatch-ul se va putea lega atât de telefoanele cu Android cât şi de cele cu iOS. Utilizatorul va putea primi notificări sau va putea folosi ceasul pe post de telecomandă pentru smartphone. 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite