VIDEO Bogăţia şi sărăcia din SUA încep să fie mai interesante pe YouTube decât Harlem Shake şi Gangnam Style

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noţiunea de viral se schimbă cu „Wealth Inequality in America“. FOTO Captură/Youtube - politizane
Noţiunea de viral se schimbă cu „Wealth Inequality in America“. FOTO Captură/Youtube - politizane

Viralele pe Internet, în cea mai mare parte a lor, sunt simpatice şi simple. Totuşi, YouTube are în serverele sale un viral care nu este deloc simpatic, ci prezintă situaţia bogăţiei şi sărăciei în SUA, prin referire la ceea ce cred cetăţenii că ar trebui să fie realitatea.

Videoclipul „Wealth Inequality in America“ prezintă diferenţele dintre clasele de cetăţeni din SUA. Porneşte de la cum cred americanii că arată situaţia, prezintă situaţia ideală pe care ar vrea-o cetăţenii şi ajunge la realitate, scrie Rob Walker pentru Yahoo! News. La cât de multă bogăţie stă în mâinile celor mai bogaţi.

Videoclipul este încărcat în portalul YouTube încă din noiembrie 2012, dar succesul a venit în ultimele săptămâni şi se îndreaptă spre 5 milioane de vizualizări. Materialul video a fost încărcat pe YouTube anonim de către un utilizator care semnează cu numele politizane. El a fost chestionat de Walker despre videoclip şi a afirmat că doreşte anonimitate din motive profesionale. 

Autorul videoclipului a declarat că activează în industria video ca freelancer şi a vrut să arate într-un mod destul de simplu concluziile la care au ajuns Milke Norton şi Dan Ariely în raportul lor „Wealth Inequality“. Politizane a vrut să reducă videoclipul la aproximativ 3 minute, astfel ar fi fost poate mai popular, dar nu a găsit de unde să mai taie părţi. 

„Sincer, nici nu ştiu cine a dat de el şi l-a publicat în locul potrivit, Reddit, Charlie White sau Mashable“, a mai spus acesta. Pe site-ul din urmă citat, în aproximativ o săptămână videoclipul a ajuns la peste 50.000 de partajări pe Facebook şi alte mii (zeci de mii) de aprecieri pe alte reţele sociale.

Videoclipul prezintă printr-o serie de grafice starea bogăţiei din SUA şi la cine se duc cei mai mulţi bani. În linii mari, cei de la vârf au parte de ce este mai bun, iar ce este la bază, ultimii 20% sau 40% din cetăţeni sunt ca şi inexistenţi pe radarul bogăţiei. Oamenii au văzut şi au simţit nevoia să dea mai departe, să le arate şi altora situaţia, iar acesta a ajuns viral. 

Bogăţia şi sărăcia din Statele Unite, subiecte de viral pe Internet

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite