Ai întrebări? Robotul care „locuieşte“ pe Internet şi are cont de Twitter răspunde

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dear Assistant, robotul care îţi răspunde cu ajutorul datelor ştiinţifice. FOTO Adevărul
Dear Assistant, robotul care îţi răspunde cu ajutorul datelor ştiinţifice. FOTO Adevărul

Pentru cei interesaţi de date ştiinţifice sau de analize, Google este de prea puţin ajutor. Dar există Wolfram Alpha, motorul de căutare care stă şi la baza Dear Assistant, robotul de pe Twitter care îţi răpunde la întrebările tale pe care le-ai încadrat în 140 de caractere.

Roboţii (sau asistenţii, în funcţie de preferinţe) care îţi răspund la întrebări diverse există de mult timp pe Internet, iar de câţiva ani în telefoanele mobile, Siri fiind cel mai cunoscut dintre toate. Dear Assistant, însă, e puţin diferit, scrie The Next Web. Este un cont de Twitter care foloseşte, în răspunsurile sale, datele motorului de căutare Wolfram Alpha. Vrei să ştii care e temperatura la Polul Nord? Ştie Dear Assistant.

Creatorul acestui bot se numeşte Amit Agarwal şi spune că cei interesaţi pot aduce modificări proiectului, este unul open source. „Robotul îşi adună răspunsurile din Wolfram şi l-am făcut open source pentru ca oricine este interesat să construiască pe baza lui. Trăsătura unică este că rulează drept un Google Script pe Google Drive“, a mai spus creatorul.

Adresarea robotului se face cu un tweet şi în câteva secunde până la un minut primeşti răspuns. Mai jos sunt câteva mostre de răspunsuri, iar dacă nu poate să răspundă, îţi cere să pui altă întrebare sau doar spune că n-are suficiente date.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite