Un asasin al mafiei engleze a fost condamnat la închisoare pe viaţă din cauza unei brăţări inteligente

0
0

Adepţii teoriei conspiraţiei ar susţine că dispozitivele inteligente pe care le purtăm toată ziua ştiu şi cele mai mari secrete ale noastre, însă, ca de obicei, adevărul este undeva la mijloc. Un asasin care aparţinea unei grupări mafiote din oraşul englez Liverpool a fost găsit vinovat de către judecători, după ce poliţia a extras dovezi incriminatorii din fitness band-ul său.

Mark „Iceman” Fellows a fost condamnat la închisoare pentru crimă, după ce a omorât doi gangsteri care aparţineau unei grupări rivale. 

Acesta a omis un amănunt extrem de important, atunci când a comis cele două crime, şi anume că purta la încheietura mâinii un dispozitiv inteligent destinat activităţilor sportive.

Cele două crime au avut loc cu câţiva ani în urmă, iar Fellows era deja suspectat de poliţie. Oamenii legii au descoperit că „Iceman” a purtat un Garmin Forerunner în timpul unei curse de 10 kilometri la care a participat în oraşul vecin, Manchester. 

Aceştia au analizat dispozitivul inteligent şi au extras date de locaţie care îl plasau pe asasin la locul uneia dintre crime, exact la momentul la care a fost comisă.

Mark Fellows a fost condamnat la închisoare pe viaţă după ce a fost găsit vinovat de judecători, iar cazul său nu este primul în care un dispozitiv inteligent ezte decisiv în ancheta poliţiei. În alt caz celebru, un bărbat a fost condamnat la închisoare după ce un gadget Amazon Alexa a înregistrat audio crima pe care a comis-o, notează Ubergizmo.

Tehnologie


Ultimele știri
Cele mai citite