Apple este lider de piaţă în industria smartwatch-urilor. Cât de departe se situează concurenţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
applestore

Indstustria de dispozitive purtabile (wearables) nu se mai află de multă vreme pe o pantă ascendentă. Se pare că singurele companii care mai au vânzări notabile de ceasuri inteligente sunt Apple şi Samsung. Fitbit vrea, dar nu poate.

Odată cu lansarea lui iPhone 8, care va avea loc pe 12 septembrie, se zvoneşte că Apple va ”arunca” în lumina reflectoarelor şi un nou smartwatch, un Apple Watch de generaţia a treia. Ce va aduce nou compania în legătură cu acesta, nimeni nu prea ştie. Un lucru e cert. Gigantul din Cupertino stă extrem de bine la capitolul wearables.

La IFA 2017 Berlin, competitorii companiei americane s-au întrecut în lansări de smartwatch-uri care mai de care. Fitbit, Garmin, Samsung, toţi aceşti producători s-au chinuit să vină pe piaţă cu ceva deosebit. Însă ultimele studii şi cifre ne spun că nu prea le iese.

Apple a vândut nu mai puţin de 3,4 milioane de ceasuri inteligente în al doilea sfert al lui 2017, la ani lumină distanţă de concurenţă, lucru de care ne putem da seama din infograficul de mai jos, realizat de Business Insider.

apple infografic business insider

Nu ştim cum va evolua această industrie în anii care vor urma, însă putem deduce că din ce în ce mai multe companii importante vor dispărea de pe acest segment, urmând a rămâne giganţii care nu sea axează exclusiv pe aşa ceva.

Tehnologie


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri