UE: Google foloseşte Android pe post de „cal troian“ pentru a-şi mări cota de piaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Google este lider pe piaţă prin Android. FOTO Răzvan Băltăreţu/Adevărul
Google este lider pe piaţă prin Android. FOTO Răzvan Băltăreţu/Adevărul

Google are din nou probleme în Europa. Comisia Europeană investighează modul în care gigantul americani şi-a promovat sistemul de operare Android prin intermediul operatorilor, notează „Financial Times“, citând documente oficiale la care ar fi avut acces.

Google are o cotă de piaţă foarte mare în faţa Apple şi a celorlalte companii prin sistemul său de operare Android. Se pare însă că în Europa nu s-a folosit de tehnici tocmai corecte pentru a creşte, scrie AllThingsD, citând „Financial Times“. Comisia Europeană a fost informată cu privire la acest lucru de către Microsoft şi Nokia, companii care au acuzat şi faptul că Google nu lasă algoritmul de căutare online să fie imparţial, ci intervine asupra lui pentru a nu oferi rezultate de la concurenţă.

Se pare că Google ar fi oferit dispozitivele cu Android sub preţul pieţei la operatorii europeni şi a cerut ca anumite servicii de-ale sale, de pe smartphone-urile în cauză, să fie promovate mai mult. Plângerea venită din partea Microsoft şi Nokia a fost înaintată în aprilie şi în aceasta se arată că Google a folosit Android ca o metodă de a obţine avantaje pentru aplicaţiile sale prin intermediul a 70% din smartphone-urile livrate.

CE nu permite astfel de derapaje, ultimul exemplu de companie despre care tot „Financial Times“ a raportat că este în vizorul autorităţilor este Apple. Numai că în cazul acesteia era vorba de fixarea unor condiţii stricte pentru operatori, astfel încât orice model de iPhone să fie mai bine promovate, clădindu-şi astfel succesul.

Google nu a comentat în legătură cu actuala ştire, ci s-a mulţumit să ofere un fragment din filosofia Android. „Android este o platformă deschisă care sporeşte competiţia. Producătorii de dispozitive, operatorii şi clienţii decid cum folosesc Android, inclusiv ce aplicaţii folosesc“.

Haideţi să discutăm! Ne puteţi vizita şi pe pagina de Facebook Tech Adevărul.

Află mai multe despre problemele companiilor în Europa:

Apple are probleme în Europa. Oficialii UE investighează vânzările de iPhone

Comisia Europeană va cere Google să-şi schimbe şi mai mult politica privind căutările online

Compania Microsoft, amendată de Comisia Europeană din cauza Google?

Apple e noua companie luată în vizor de UE din cauza contractelor pentru iPhone

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite