Twitter restabilește funcția de prevenire a sinuciderilor, după ce a fost retrasă timp de câteva zile

0
Publicat:

Twitter a restabilit funcția care promovează liniile telefonice de prevenire a sinuciderilor și grupurile de sprijin, după ce CEO-ul său, Elon Musk, a fost criticat pentru eliminarea acestora.

Twitter. FOTO Arhivă
Twitter. FOTO Arhivă

Funcția, cunoscută sub numele de #ThereIsHelp, a plasat un banner în partea de sus a rezultatelor căutării pentru anumite subiecte și a enumerat contactele unor organizații din numeroase țări legate de sănătatea mintală, HIV, vaccinuri, exploatarea sexuală a copiilor, Covid-19, violența bazată pe gen, dezastre naturale și libertatea de exprimare, scrie The Guardian.

Această funcție a fost retrasă în urmă cu câteva zile. Șefa departamentului de încredere și siguranță al Twitter, Ella Irwin, a confirmat eliminarea și a spus că este temporară.

„Am reparat și am revizuit prompterele noastre. Acestea au fost doar temporar eliminate în timp ce facem acest lucru. Ne așteptăm să fie din nou disponibile săptămâna viitoare", a declarat aceasta

Musk, care nu a răspuns inițial la solicitările de comentarii cu privire la această eliminare, scrisese pe Twitter: "Fals, este încă acolo". Ca răspuns la criticile formulate de utilizatorii Twitter, miliardarul a mai scris că "Twitter nu previne sinuciderea".

Eliminarea inițială a determinat unele grupuri de protecție a consumatorilor și utilizatori Twitter să își exprime îngrijorarea cu privire la bunăstarea utilizatorilor vulnerabili de pe platformă.

Eirliani Abdul Rahman, care făcuse parte dintr-un grup consultativ de conținut al Twitter, recent dizolvat, a declarat că dispariția #ThereIsHelp a fost "extrem de deconcertantă și profund îngrijorătoare". 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite