TP-Link anunţă Omada SDN, gama de soluţii personalizate pentru afaceri

0
0
Soluţii Omada SDN.
Soluţii Omada SDN.

TP-Link aduce pe piaţa din România o gamă variată de soluţii personalizate, care contribuie la digitalizarea şi eficientizarea activităţii business-urilor locale.

De la afaceri care necesită reţele cu maximum 100 de dispozitive conectate, până la business-uri care au nevoie de conexiuni complexe, cu sute de terminale care să funcţioneze simultan, gama Omada oferă soluţii personalizate.

Bazată pe o nouă tehnologie, gama Omada SDN integrează controllere în cloud, access point-uri, switch-uri, gateway-uri şi multe altele, oferindu-le utilizatorilor o soluţie de tip Software-Defined Networking (SDN), ce asigură management centralizat via cloud, pentru dezvoltarea unei reţele scalabile, ce poate fi controlată dintr-o singură interfaţă.

O reţea SDN este construită în jurul unui sistem de control software ce realizează automat distribuţia serviciilor de reţea şi a datelor. Automatizarea soluţiei de reţea SDN se bazează pe separarea fluxurilor de date transmise în reţea, prin intermediul unui punct de control centralizat şi al funcţiilor speciale care vin la pachet cu dispozitivele TP-Link.

La baza gamei Omada SDN stau trei tehnologii principale:

  • algoritmii bazaţi pe inteligenţă artificială (AI-driven), care asigură performanţă wireless ridicată, prin ajustarea automată a setărilor canalelor de transmisie şi a nivelurilor de încărcare a access point-urilor (AP) din aceeaşi reţea. Aceştia analizează potenţialele probleme de reţea, îi avertizează pe utilizatori cu privire la ele şi oferă soluţii personalizate relevante. Astfel, nu va mai fi nevoie să vă îngrijoraţi în legătură cu interferenţa semnalului Wi-Fi provenit de la diferite AP-uri şi puteţi preîntâmpina problemele de reţea într-un mod eficient.
  • implementarea Zero-Touch - atunci când utilizatorii sunt gata să achiziţioneze soluţia Omada, nu vor avea nevoie de o echipă costisitoare care configureze cloud-ul Omada. Datorită activităţii realizate de specialiştii TP-Link chiar înainte ca utilizatorii să primească, efectiv produsele, implementarea Zero-Touch oferă posibilitatea configurării unor reţele complexe de la distanţă.
  • fiabilitate sporită în ceea ce priveşte conexiunea Wi-Fi în medii de mare densitate - echipate cu antene dedicate, funcţii precum selectarea automată a canalului, dar şi ajustarea puterii de transmisie a semnalului, access point-urile Omada Wi-Fi 5 şi Omada Wi-Fi 6 se asigură că fiecare dispozitiv beneficiază de o conexiune stabilă chiar şi într-un mediu foarte complex.

Omada SDN oferă două tipuri de controllere SDN: un controller pe bază de cloud (cu gestionare completă în cloud) şi un controller hibrid (local), cu acces complet via cloud. În funcţie de nevoile lor de business, utilizatorii pot alege soluţia cea mai potrivită pentru control total asupra reţelei.

Solutie TP-Link Omada SDN

Omada SDN cuprinde produse care, împreună, formează soluţii complexe şi complete, în funcţie de nevoile de conexiune ale fiecărui utilizator. Routerele şi Access Point-urile Omada SDN şi controllerele Omada (hardware şi software) sunt produse care se pot plia pe diverse scenarii de implementare, în multe industrii diferite. În ultimul an, TP-Link a implementat soluţii în diverse campusuri, şcoli, instituţii de învăţământ, dar şi în hoteluri, sedii administrative, lanţuri de benzinării, sectorul bancar, HoReCa, retail, Office etc.

În funcţie de nevoile de conexiune ale utilizatorilor, există mai multe configuraţii (scenarii de utilizare). TP-Link România oferă configuraţii personalizate, atât pentru o reţea cu maximum 100 de dispozitive Omada care pot deservi sute de terminale, cât şi pentru reţele complexe, cu până la 500 de dispozitive Omada, care pot deservi mii de terminale.

Ambele configuraţii sunt disponibile în oferta distribuitorilor oficiali TP-Link Romania, dar şi în oferta partenerilor specializaţi (VAR Omada SDN).

Mai multe - Tehnologie

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite