Tesla Model 3: A fost lansată versiunea „ieftină” a automobilului. Cât va costa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce a promis anul trecut că va aduce automobilul la preţul standard, Elon Musk s-a ţinut de cuvânt. Modelul Tesla 3 va avea parte de un preţ scăzut, însă nu fără sacrificii.

Musk a anunţat că va opri vânzările fizice ale maşinii electrice, care de acum va putea fi achiziţionată numai online. Acest lucru este necesar pentru a păstra ”sustenabilitatea financiară” a companiei, notează publicaţia Geekwire.

Şeful Tesla a spus că se aşteaptă să nu înregistreze profit în primul sfert al anului din cauza acestei mutări, însă speră că scăderea de preţ va încuraja mai mulţi oameni să cumpere Modelul 3.

Schimbarea modelului de vânzări şi trecerea acestora exclusiv în domeniul digital este lucrul care a permis ”o scădere a preţurilor cu o medie de 6 procente”, conform Elon Musk.

Noul preţ al celei mai simple versiuni de Tesla 3 va fi de 35.000 de dolari, pentru o autonomie de aproximativ 355 de kilometri. Maşina va putea atinge 100km/h în 5,6 secunde şi va putea atinge viteza maximă de 210 km/h.

Pentru 2000 de dolari în plus, Tesla pune la dispoziţie versiunea Standard Range Plus, ce oferă o autonomie de 386km, o viteză maximă de 225km/h şi poate atinge 100km/h în doar 5,3 secunde.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite