Tendinţele IT-ului, în 2020: investiţii, limbaje de programare, plusuri şi minusuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Analiza IT 2020

În anul 2020, se va pune accentul din nou pe nevoia de integrare a tehnologiei digitale în toate domeniile, arată o analiză EXE Software.

Mai exact, ne aşteptăm la schimbări în procedurile interne, operaţiuni, experienţa clienţilor, conducerea şi dezvoltarea unui nou model de afaceri, astfel încât companiile, inclusiv cele din România, vor investi în continuare în soluţii IT de ultimă generaţie.

Astfel, există toate semnele că se va menţine „apetitul” investitorilor în start-up-uri din zona IT. Mai mult decât atât, faţă de alţi ani, inclusiv statul român intenţionează să investească în informatizarea şi revizuirea sistemelor informatice ale instituţiilor sale, astfel încât să vină în întâmpinarea cetăţenilor.

În 2020, Cloud-ul va rămâne în atenţia companiilor de toate dimensiunile, iar arhitectura de tip Microservices, ajutată de tehnologia Cloud va câştiga teren, în detrimentul arhitecturii de tip monolitic.

Cele mai importante limbaje de programare rămân Java, C, C++, JavaScript şi Python, iar  cel din urmă câştigă tot mai mult teren. Totuşi, îşi fac loc şi unele noi, precum Rust, Swift, Kotlin, TypeScript, care profită de avantajele oferite de schimbările în hardware, în special de tehnologia Cloud.

Cât despre minusurile din domeniu, la fel ca în ultimii ani, şi în 2020 se va resimţi lipsa acută de personal calificat în IT, iar teama oamenilor de afaceri legată de creşterea fiscalităţii şi contextul politic imprevizibil vor tempera investiţiile în IT. 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite