Google te învaţă cum îţi poţi proteja datele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Google Logo

28 ianuarie 2020 este Ziua Protecţiei Datelor, iar Google marchează acest moment cu un mic ghid care să ajute orice utilizator de internet să-şi păstreze în siguranţă datele.

1.Protejează-ţi parolele

Managerul de parole din contul Google te ajută să ştii toate parolele conturilor online şi să le stochezi într-un loc sigur. Poţi folosi instrumentul de verificare a parolelor, care îţi spune care parolă oferă o protecţie slabă - respectiv dacă e folosită pe mai multe site-uri sau a fost compromisă, şi îţi dă posibilitatea să o schimbi.   

2.Lasă-l pe Google să-ţi şteargă automat datele

Poţi seta ca Google să-ţi şteargă automat datele din Google Maps (Location History), navigare online şi utilizare aplicaţii (Web & App Activity) sau YouTube (YouTube History). Această funcţie auto-delete poate fi programată să acţioneze la 3 sau 18 luni. De asemenea, poţi stabili ce date sunt salvate automat în contul tău din tabloul de control al contului Google, şi chiar să selectezi manual ce date să ştergi, în funcţie de dată, produs sau tip.  

3.Navighează online în siguranţă cu Chrome

Safe browsing este o funcţionalitate a browserului Chrome care te protejează automat de reclame dăunătoare şi te avertizează dacă vrei să intri pe site-uri periculoase sau să descarci fişiere suspecte. De asemenea, protecţia parolelor este o funcţionalitate intrinsecă a Chrome. Vei fi avertizat automat dacă numele de utilizator şi parola au fost compromise printr-un incident de securitate cunoscut.

4.Utilizează aplicaţiile Google în modul Incognito

Modul Incognito, una dintre cele mai populare funcţionalităţi pentru controlul confidenţialităţii, a fost adăugat anul trecut pentru YouTube şi Google Maps. Când e trecut în modul Incognito, Google Maps nu salvează căutările şi indicaţiile de orientare.

5.Verifică setările de confidenţialitate pe toate aplicaţiile şi dispozitivele

Poţi începe cu o sesiune de Verificare a confidenţialităţii, în care treci în revistă setările de securitate ale contului. Poţi să alegi, de exemplu, ce date sunt salvate în contul Google - precum date de localizare sau istoric al căutării. Următorul pas este verificarea securităţii, unde vei primi recomandări personalizate pentru o mai bună protecţie a datelor şi dispozitivelor şi pentru a administra care aplicaţii au acces la datele din contul tău.  

6.Stabileşti ce reclame vezi de la Google

Pentru a afla de ce vezi o anumită reclamă, poţi să afli din secţiunea Why this ad. Dacă o anumită reclamă nu ţi se pare relevantă, poţi alege să blochezi acea reclamă din secţiunea dedicată. Şi întotdeauna ai posibilitatea să controlezi ce tip de reclame vezi sau să dezactivezi personalizarea reclamelor, din secţiunea de setări dedicată.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite