Televiziunea de nouă generaţie, mai aproape de a deveni norma

0
Publicat:
Ultima actualizare:

SES susţine dezvoltarea tehnologiei şi ecosistemului Ultra HD, anunţând parcursul pe care l-a reuşit în 2015 în acest domeniu.

Tehnologia care oferă rezoluţie şi acurateţe a imaginii de patru ori mai clară decât standardul HD câştigă din ce în ce mai mult teren, în special în Europa, America de Nord şi Asia. Acest lucru se datorează, în mod special, primelor canale 4K lansate. La nivel global, în ultimele câteva luni, SES a anunţat lansarea mai multor canale comerciale în format 4K care fac din SES cel mai important jucător şi promotor al acestei noi tehnologii.

La nivel mondial, SES a anunţat lansarea a mai multor canale Ultra HD transmise de pe diferiţi sateliţi ai companiei, cum ar fi High 4K TV este transmis prin satelitul SES-3, în America de Nord. Canalul oferă o gamă largă de emisiuni difuzate non-stop, de la filme Ultra HD şi emisiuni TV, la transmisii sportive şi filme documentare. Mai mult, canalul Ultra HD al NASA transmis, în America de Nord, tot de sateliţii SES a fost lansat după data de 1 noiembrie odată cu terminarea testelor preliminare.

TERN este un canal liber la retransmisie. Este disponibil exclusiv pentru telespectatorii europeni pe satelitul ASTRA 19,2 grade est şi emite atât HD cât şi Ultra HD. Fashion 4K, ajunge în peste 116 milioane locuinţe din Europa, prin poziţia orbitală SES la 19,2 grade est. Canalul este prezent şi pe piaţa din America de Nord şi America de Sud sub marca Fashion One 4K. A avut prima emisie Ultra HD pe 1 septembrie, poate fi recepţionat de 100 de milioane de gospodării din America de Nord, de pe satelitul SES 3. În America de Sud satelitul NSS-806 transmite către 23 de milioane de gospodării.

ultrahd

În final, Pearl.tv, canalul german de cumpărături, este produs şi transmis în Ultra HD. Vectorii care promovează evoluţia 4K, cum ar fi cererea, disponibilitatea echipamentelor 4K, conţinutul şi tehnicile de transmisie, creează premisele unei adopţii mai rapide a acestei tehnologii. De asemenea, din 2015 avem şi primul smartphone cu ecran 4K, iar de camere foto care filmează 4K nu ducem lipsă.

<a href="https://www.facebook.com/adevarultech" target="_blank" rel="nofollow">Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!</a>

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite