Telefonul Facebook e o idee proastă. Una atât de proastă încât HTC First nu mai ajunge momentan în Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
HTC First a fost un eşec istoric
HTC First a fost un eşec istoric

Cei care s-au îndoit că HTC First este un mare eşec, au motive să regrete opinia lor. După un start dezastruos în Statele Unite ale Americii, lansarea europeană a gadgetului, în Marea Britanie a fost anulată.

Primele zvonuri privind eşecul HTC First au venit de la AT&T, distribuitorul telefonului în Statele Unite ale Americii. Se pare că vânzările au fost mult sub aşteptări, pe alocuri inexiste. Acest lucru s-a petrecut din două motive, strâns legate între ele. Telefonul nu a fost singurul care să aibă Facebook Home la data lansării. Reţeaua socială a decis să introducă aplicaţia în Play Store în acelaşi timp, pentru un număr limitat de telefoane. Motivaţia de a cumpăra HTC First a dispărut în acest fel. De asemenea, HTC First nu a fost suficient de performant pentru a putea să răzbată peste terminalele populare în acest moment.

Următoarea destinaţie pentru gadget urma să fie Marea Britanie, dar site-ul Mobile News spune că precomenzile pentru HTC First au fost anulate, iar sursele Engadget arată că Facebook a luat decizia de a nu mai trimite niciun terminal în Marea Britanie.

Potrivit operatorului britanic EE, Facebook chiar a luat această decizie, bazându-se pe feedback-ul clienţilor.

"Facebook a decis să se concentreze pe adăugarea unor noi caracteristici în Facebook Home în următoarele luni. Lucrează să facă experienţa Facebook Home mai bună şi au recomandat oprirea precomenzilor şi amânarea lansării în Marea Britanie", au declarat cei de la EE.

Nu este o veste bună pentru HTC. Deşi au vândut 5 milioane de smartphone-uri HTC One, taiwanezii trec printr-o perioadă complicată. Mai mulţi oameni au plecat de la companie, printre care nume importante din conducere, iar HTC First nu confirmă în Statele Unite, zvonurile spunând că telefonul va fi scos din oferta operatorului AT&T.

Aceste veşti pot fi interpretate şi altfel: Mark Zuckerberg chiar avea dreptate, atunci când spunea că un telefon Facebook nu ar avea sens şi s-ar adresa unei plaje limitate de clienţi, pe când reţeaua socială are deja un miliard de utilizatori. HTC First poate fi numit un telefon Facebook, unul dedicat, dar nu a confirmat. Un program cum e Facebook Home poate fi acum pe multe telefoane performante, transformându-le în telefoane Facebook.

Numărul de smartphone-uri HTC One produse se va dubla luna această, mulţumită „cererii crescute“

Taiwanezii de la HTC au declarat că vor mări numărul de terminale HTC One produse. Compania încearcă să compenseze pentru vânzările pierdute din cauza lipsei de componente care a întârziat lansarea smartphone-ului pe piaţă.

HTC este în criză: oamenii influenţi pleacă, iar HTC One nu poate susţine dezastrul din companie

HTC se află într-un impas uriaş. După un an 2012 dezastruos, speranţele taiwanezilor erau puse în două dispozitive: HTC One şi HTC First. Dacă primul a început să aibă succes, dar stă în umbra lui Samsung Galaxy S4, HTC First, gadgetul dotat cu Facebook Home ar putea fi scos din oferte, din cauza vânzărilor dezastruoase.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite