VIDEO „Îngerul din Woolwich“, femeia care a înfruntat islamiştii care au decapitat soldatul britanic: „Mai bine eu decât un copil“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ingrid Loyau-Kennett Captură ITV
Ingrid Loyau-Kennett Captură ITV

Deşi întregul arhipelag britanic este şocat de atacul islamist asupra unui soldat britanic, presa britanică şi-a îndreptat joi atenţia către Ingrid Loyau-Kennett, care a discutat cu atacatorii imediat după atentat şi a încercat să-i calmeze, înainte ca aceştia să comită vreo altă crimă.

După ce a văzut trupul soldatului zăcând în plină stradă, Ingrid a coborât din autobuzul în care se afla şi a intrat în vorbă cu cei doi atacatori. Cei doi bărbaţi erau încă înarmaţi, însă acest amănunt nu a speriat-o pe Ingrid, pe care o aşteptau acasă doi copii. După ce Ingrid i-a implorat pe atacatori să-i dea armele, unul dintre ei a spus: „Vrem să începem un război în Londra diseară”. „În momentul de faţă, sunteţi voi împotriva multor oameni. Veţi pierde”, le-a răspuns femeia. Negocierile purtate între Ingrid şi atacatori au fost surprinse şi de camerele de luat vederi, scrie „Daily Mail”.

Fostă profesoară, Ingrid spune că nu a fost antrenată ca să facă faţă situaţilor de criză.„Ştiu că e o zi importantă, dar pentru mine a fost doar un tip normal, puţin supărat. Nu era drogat, nu era beat”, a mai spus femeia în vârstă de 48 de ani.

Ea a povestit că unul dintre atacatori i-a spus să nu atingă cadavrul soldatului. „E un soldat britanic, a omorât oameni musulmani, în ţări musulmane”, a continuat bărbatul. Totuşi, femeia a spus joi, în cadrul unei emisiuni matinale, că ei nu i s-a părut că era vorba despre un soldat britanic. „Nu era în uniformă”, a mai spus britanica. De asemenea, femeia, supranumită de presă „îngerul din Woolwich”, susţine că bărbatul i-ar fi spus că a comis atacul asupra soldatului „pentru toate bombele lansate şi crimele faţă de femei”.

Întrebată dacă nu s-a temut pentru viaţa ei, britanica a răspuns: „Mai bine eu decât un copil. Erau tot mai multe mame cu copii care se opreau prin preajmă. Era important”. Britanica a spus că a tras de timp, întrebându-i pe atacatori ce doresc, în aşteptarea patrulelor de poliţie.

Joi, parlamentarii britanici au lăudat-o pe Ingrid pentru „curajul ei extraordinar”.

Atacul terorist de la Londra: mama eroină care a înfruntat fanaticii islamişti care au decapitat un soldat

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite