Sony vrea să transforme telefoanele în aparate foto

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gadgetul Olloclip este similar celui gândit de Sony FOTO geekbeat.tv
Gadgetul Olloclip este similar celui gândit de Sony FOTO geekbeat.tv

Smartphone-urile mănâncă din piaţa de camere foto, iar acest fenomen ar putea căpăta o amploare şi mai mare dacă cei de la Sony îşi pun planurile în aplicare, potrivit Venture Beat.

Potrivit site-ului Sony Alpha Rumors, japonezii ar lucra la  un obiectiv accesoriu ce s-ar ataşa pe dispozitivele mobile şi ar putea comunica cu acestea prin NFC sau WiFi.

Lentila digitală ar fi dotată cu un senzor de 1 inci, de 20,2 megapixeli. Dispozitivul nu ar fi primul de acest gen, însă ar fi cel mai performant.

Gadgetul nu va fi unul ieftin, scriu cei de la Venture Beat. Dacă accesoriul Sony va fi atât de performant pe cât se zvoneşte, acesta va costa cel puţin 200 de dolari.

Totuşi, utilitatea unui astfel de dispozitiv poate fi uşor contestată. Camerele foto de pe smartphone-uri devin din ce în ce mai bune pe zi ce trece, iar acum dispozitivele sunt capabile să scoată fotografii comparabile cu aparatele DSLR low-end, după cum a demonstrat terminalul Nokia Lumia 1020.

În orice caz, faptul că Sony s-a gândit la un astfel de dispozitiv demonstrează faptul că producătorii ar face ceva să mai recupereze ceva din piaţa de fotografie. Şi cei de la Nikon se gândesc să lanseze un hibrid de aparat foto şi telefon.

„Expansiunea rapidă a dispozitivelor mobile este o schimbare în mediul de afaceri. Sarcina noastră de acum înainte este să găsim un răspuns pentru această schimbare“, a declarat preşedintele Nikon, Makoto Kimura.

Hai să discutăm pe pagina de Facebook a „Tech Adevărul“

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite