FOTO Cum poate Sony să învingă Samsung şi HTC? Cu Xperia Z1 mini, la fel de bine dotat ca modelul de vârf

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Xperia Z1 a fost prezentat de Sony la IFA 2013. FOTO Răzvan Băltăreţu/Adevărul
Xperia Z1 a fost prezentat de Sony la IFA 2013. FOTO Răzvan Băltăreţu/Adevărul

Sony tocmai şi-a prezentat la IFA 2013 cel mai nou smartphone. Are o cameră foto impresionantă şi cel mai nou procesor de la Qualcomm. Se pare că acesta va fi urmat de o versiune „mini“, dar care spre deosebire de modelele Samsung şi HTC nu va avea specificaţii mai proaste.

Samsung a pornit moda telefoanelor „mini“ şi o continuă HTC cu HTC One mini. Mai nou, se pare că Sony îşi va băga la apă telefonul, cel mai bun smartphone al japonezilor, şi va scoate un dispozitiv cu o diagonală a ecranului de 4,3 inci şi restul dotărilor tehnice rămân la fel. Pocket Lint publică o poză cu acesta, fapt care întăreşte zvonurile precedente.

xperia z1 mini

Mai precis, Sony Xperia Z1 mini va avea un procesor Qualcomm Snapdragon 800 tactat la cel puţin 2GHz, o memorie RAM de 2GB şi aceeaşi cameră performantă de 20 megapixeli cu senzor de 1/2,3 inci. Singura diferenţă între telefonul de vârf şi cel „mini“ va fi ecranul. La cei 4,3 inci ai săi, rezoluţia va fi full HD. Mai este redus şi spaţiul de stocare la 8GB, dar suportă card microSD.

Se pare că Sony nu se va grăbi să-şi „faulteze“ cel mai nou smartphone cu o versiune mai mică anul acesta. Cele mai multe surse susţin că lansarea se va produce la CES 2014, în ianuarie anul viitor. Astfel, va avea parte de celebritate şi Xperia Z1, dar şi cel mini. Chiar şi anul viitor, hardware-ul acesta, deocamdată teoretic, va fi destul de competitiv.

Haideţi să discutăm! Ne puteţi vizita şi pe pagina de Facebook Tech Adevărul.

Află mai multe despre produsele Sony: 

IFA 2013: Sony Xperia Z1 - direct de la IFA, „Adevărul“ îţi spune ce e nou şi ce a rămas la fel în acest nou telefon Sony

Sony şi avantajul în faţa Samsung şi HTC: un telefon „mini“, dar cu dotări la fel de bune ca cele ale Xperia Honami

IFA 2013: Sony Xperia Z Ultra - Cum se prezintă primul phablet produs de Sony

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite