Samsung are o armă secretă: plasticul ce face ecranele indestructibile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Samsung Galaxy S III, vedeta sud-coreenilor
Samsung Galaxy S III, vedeta sud-coreenilor

Samsung ar putea să-şi doteze viitorul smartphone de top, Galaxy S IV, cu un ecran care nu poate fi spart, un avantaj categoric în faţa celorlalţi producători.

Potrivit Reuters, proiectul sud-coreenilor se numeşte Project J, intitulat după JK Shin, şeful echipei pentru dezvoltarea lui Galaxy S IV. Pe lângă ecranul de nespart, telefonul ar putea să-şi mărească dimensiunea, să aibă un procesor quad core şi o cameră foto de 13 megapixeli. De asemenea, densitatea pixelilor, atât de importantă pentru calitatea imaginilor, ar putea ajunge la 441 de pixeli pe inch.

În momentul de faţă, Galaxy S III are 306 ppi, iar iPhone 5 are 326 de ppi.

Din informaţiile Reuters, producătorii de ecrane de tip OLED se pregătesc să înlocuiască substratul de sticlă cu un material plastic. Acest lucru ar putea face ecranul aproape de nespart, iar gadgeturile mai flexibile decât până acum.

„Eventual, vor avea ecrane de nespart şi flexibile. Chiar dacă nu va fi vorba de Galaxy IV, va fi Galaxy S V în 2014. Acest lucru va fi un moment când piaţa se va schimba“, a declarat Mark Newman, analist la Stanford Bernstein în Hong Kong.

De asemenea, se pare că Samsung va grăbi procesul de lansare a telefonului, mai devreme decât data clasică din mai, după cum a făcut şi în 2012“, a mai spus Nicolas Gaudois, de la firma de analiză UBS. El a adăugat că se fac pregătiri pentru fabricarea substratului de plastic.

Aceste informaţii vin în contextul în care Samsung se pregăteşte de apelul în cazul procesului cu Apple din Statele Unite ale Americii, unde judecătorii au decis în primă fază că sud-coreenii trebuie să plătească un miliard de dolari despăgubiri pentru că ar fi încărcat patentele americanilor din Cupertino.

Firma de analiză UBS estimează că Samsung va vinde 22,5 milioane de Galaxy S III şi Note II în trimestrul care se va încheia în decembrie, de la 20 de milioane de unităţi în trimestrul trecut. JK Shin a spus că Galaxy S III se va fi vândut în 40 de milioane de exemplare până la finalul anului. 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite