S-a lansat Wastebill 2.0, o platformă electronică pentru managementul deșeurilor

0
Publicat:

Platforma Wastebill 2.0 este un produs de tipul SaaS (Software as a Service) și este un instrument smart de management al deșeurilor, care digitalizează activitățile de evidență, gestionare și raportare a obligațiilor de mediu, din companiile românești, de toate mărimile.

image

Aplicația se dedică în special specialiștilor de mediu și responsabililor de mediu din cadrul companiilor. Însă, fiind o platformă smart și intuitivă, care poate fi utilizată de către orice persoana împuternicită cu gestiunea deșeurilor din cadrul companiilor.

Platforma este concepută astfel încât să ghideze utilizatorul pe parcursul întregului proces de management al deșeurilor. Wastebill digitalizează și automatizează o mare parte din fluxurile implicate în gestiunea deșeurilor, prin înlocuirea nenumăratelor hârtii, tabele, fișiere word și excel cu o platformă automatizată, ce respectă formatul cadru din lege. Se reduc astfel în mod semnificativ timpul și energia necesare pentru completarea documentelor, și se elimină posibilitatea apariției erorilor umane sau riscul amendării de către Garda de mediu.

Wastebill elimină grijile produse de modificările legislației. Aplicația este actualizată la fiecare modificare a cadrului legal, iar evidențele și raportările efectuate prin intermediul platformei sunt preluate automat în noile formate.

Aplicația permite accesarea datelor de mediu oricând și de oriunde, fără a fi nevoie de mai mult decât de un smartphone conectat la internet. Datorită faptului că Wastebill este un serviciu disponibil online, utilizatorul beneficiază de mobilitate și poate accesa și transmite instantaneu datele necesare în cazul unui control neprevăzut chiar și atunci când este în vacanță.

Wastebill este un concept One-Stop Shop online care oferă totul într-un singur loc. Platforma centralizează o multitudine de funcționalități esențiale care se completează reciproc, accesibile printr-o singură interfață. Pe lângă Gestiunea Deșeurilor, utilizatorul are acces imediat la o serie de module specifice:

- Academia de Mediu Wastebill este un modul de, informare și educare în domeniul mediului, care oferă acces la informații legislative și strategii dovedite de îmbunătățire a procedurilor de lucru și de obținere a documentelor de mediu, pe care experții în mediu le aplică în practicile lor zilnice.

Academia de Mediu include categorii precum articole utile, noutăți legislative, studii de caz pe diferite activități economice, formulare și modele de documente care se pot descarca și folosi în activitățile zilnice și, în curand, cursuri și certificări de specializare sau perfecționare în domeniul mediului.

- Wastebill Marketplace de Mediu este un modul destinat colaborării între companii și specialiștii care oferă servicii de mediu și alte servicii conexe.

Pentru companii, Wastebill Marketplace de Mediu este un mod de a obține servicii de mediu de la specialiști certificați. Prin utilizarea platformei Wastebill, companiile pot solicita primirea automată de ofertele online care se adresează specificului și necesităților proprii, reducând timpul necesar găsirii colaboratorului potrivit.

Câteva din serviciile pe care le pot solicita companiile sau pe care le pot oferi specialiștii de mediu prin intermediul modulului Wastebill Marketplace de Mediu includ:

  • Servicii ale responsabililor de mediu, specialiștilor în managementul deșeurilor, consultanților și experților de mediu;
  • Elaborarea documentației pentru obținerea autorizațiilor, avizelor sau acordurilor de mediu;
  • Parcurgerea procedurilor de autorizare de la A la Z;
  • Corespondența cu autoritățile de mediu;
  • Reprezentarea în cadrul controalelor autorităților competente de mediu;
  • Gestionarea și raportarea deșeurilor;
  • Colectarea sau reciclarea deșeurilor;
  • Servicii ale laboratoarelor specializate;
  • Servicii ale organizațiilor de tip OIREP (fostele OTR).

Calendarul raportărilor este un modul unic în țara la acest moment. În acest modul sunt vizibile permanent informații despre ce anume trebuie raportat, data limită până la care se raportează, instituția către care se raportează precum și cine are obligația de a raporta.

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite