Românii creatori de jocuri video: cum se extinde cel mai mare studio independent

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Link Twin e primul joc dezvoltat de la zero de Amber.
Link Twin e primul joc dezvoltat de la zero de Amber.

Amber Studio a început prin portarea unor jocuri importante ale Disney către platformele pe care compania încă nu era. Acum, în 2016, Amber a ajuns în stadiul în care şi-a dezvoltat şi studioul de creaţie.

Dintre titlurile portate de Amber pentru piaţa externă se numără Cinderella Free Fall, Little Leader, Star Wars Rebels sau The Martian. Studioul a anunţat o cifră de afaceri de peste 19,6 milioane de lei în 2015, cu un număr de 200 de angajaţi, iar piaţa creatorilor de jocuri video din România, în prezent, ajunge la o cifră de afaceri anuală de aproximativ 500 de milioane de lei. În 2016, Amber a anunţat un incubator pentru jocuri şi primul titlu dezvoltat in house: Link Twin.

Ideea Carbon a pornit de la Amber şi a devenit o companie de sine stătătoare. Are sub contract deja două titluri şi este în negociere cu alte companii independente din Europa Centrală şi de Est. Cum este şi Carbon va fi şi divizia de creaţie, cea care reuneşte oamenii implicaţie în stabilirea şi dezvoltarea de titluri proprii (proprietate intelectuală proprie). Aceasta se numeşte Lorraine.

Jocul Link Twin, lansat deja în câteva ţări în magazinul Galaxy Apps exclusiv pentru Samsung, este primul al companiei Lorraine. Pentru iOS şi celelalte dispozitive cu Android va fi lansat în toamnă. A fost prezentat deja la East European Comic Con 2016. În final, Amber Studio susţine că va continua şi cu serviciile de Quality Assurance şi Deployment şi oferă serviciul Live Maintenance pentru IP proprii sau externe, care are ca scop prelungirea de viaţă a acestora, prin actualizarea cu niveluri noi sau prin alte elemente vizuale.

Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite