Un computer cât o carte ar putea fi cel mai bun PC ca să devii gamer de succes

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Laptopurile sunt populare printre gameri. FOTO Răzvan Băltăreţu/Adevărul
Laptopurile sunt populare printre gameri. FOTO Răzvan Băltăreţu/Adevărul

Intel a prezentat în România cele mai puternice sistem dedicate segmentului de gaming, dar dintre toate se remarcă nouă versiune a NUC. Iată ce îl face special.

Dacă te-ai obişnuit deja cu sistemele de gaming, ştii că sunt mari, unele mai frumoase şi altele mai urâte, iar laptopurile sunt grele. Extraordinar de grele! Între aceste două lumi vine NUC - Next Unit of Computing (review pentru primul model), o idee pe care Intel a prezentat în urmă cu trei ani şi acum a mai rafinat-o până când a montat în ea procesoare din cea mai puternică serie. Astfel, la evenimentul derulat în România, a prezentat în premieră pe piaţa locală modelul Intel NUC Kit NUC6i7KYK. Nu va fi ieftin, dar va fi o soluţie atât ca media center, cât şi ca staţie de gaming.

Alături de acest NUC, compania a mai prezentat peste 10 sisteme bazate pe cele mai noi tehnologii de procesare ale sale. Una dintre vedete a fost şi Intel i7-6950X Extreme Edition, cel mai puternic procesor pentru desktop PC. Despre acesta, Bogdan Georgescu, Channel Account Manager pentru Intel Central and Eastern Europe, a spus că dacă nu eşti suficient de gamer, ai putea fi suficient de „mega tasker“. Ce presupune asta? Că începi să deschizi aplicaţii şi file în browser până când PC-ul este sufocat la propriu de volumul de calcul.

intelgaming

Acest Intel i7-6950X Extreme Edition are 10 nuclee şi 20 de thread-uri şi ar fi o primă fundaţie pentru jocurile video în realitate virtuală, dacă de cele clasice te-ai plictisit. Tehnic, are o frecvenţă de bază de 3GHz şi un consum de 140W. De asemenea, suportă până la 25MB memorie cache L3, funcţionează cu module de memorie DDR4 până la o frecvenţă de 2.400MHz, iar acest hardware ar trebui să fie perfect pentru gaming pe monitoare 4K sau pentru căştile actuale şi viitoare de realitate virtuală.

intelgaming

Mai dispune şi de tehnologia Turbo Boost Max 3.0, care identifică cele mai rapide nuclee din procesor şi prioritizează utilizarea acestora de către aplicaţii. În plus, procesorul vine cu multiplicator deblocat pentru sesiuni de overclocking. Acesta va fi regăsit în configuraţi de la producători precum Dell Alienware, HP, Lenovo, Maguay sau Myria.

intelgaming

Revin la Intel NUC, deoarece acesta este kit-ul mai potrivit pentru multe scenarii de utilizare. Nu are placă video dedicată, singurul mare minus, dar are soluţie grafică de la Intel şi poate fi asamblat după costuri şi după cerinţe. Cel mai bun, prezentat de Intel, are port Thunderbolt 3, suportă până la 32GB memorie RAM şi are patru porturi USB 3.0, pentru periferice. Are şi port HDMI. Îl poţi găsi în magazinele din România şi sub numele Skull Canyon NUC, unele dintre ele oferindu-l şi cu SSD de 512GB sau cu 16GB memorie RAM. Pe un astfel de PC îţi poţi exersa sesiunile de Fifa, Counter-Strike sau Overwatch până ajungi în lumea profesioniştilor.

Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite