„Raiul piraţilor“ pe internet, închis: cum a fost oprit cel mai popular site cu torrente

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kickass Torrents e unul dintre reperele pirateriei online, alături de The Pirate Bay.
Kickass Torrents e unul dintre reperele pirateriei online, alături de The Pirate Bay.

După ce fondatorii The Pirate Bay au fost urmăriţi de poliţie şi arestaţi, nici cel care a pornit Kickass Torrents nu o duce mai bine, iar site-ul la fel.

Autorităţile federale americane au reţinut toate domeniile web în spatele cărora se ascundea aşa-numitul KAT. 

Efortul a fost unul suţinut, iar proiectul care s-a desfăşurat în mai puţin de 24 de ore s-a finalizat cu arestarea lui Artem Vaulin, un polonez care se pare că s-a aflat în spatele KickassTorrent încă de la începuturile site-ului.

,,Într-un efort de evitare a autorităţilor, Vaulin s-a bazat aparent pe servere localizate în ţări de pe întregul mapamond şi şi-a mutat domeniile în mod repetat din cauza închiderii lor constante şi a proceselor civile. În orice caz, arestarea sa în Polonia demonstrează din nou că nu se pot ascunde criminalii cibernetici, ci doar pot fugi.” 

Găsiţi aici lista cu torrente româneşti

Această declaraţie încărcată de entuziasm a fost făcută de Procurorul General Secund Leslie Caldwell în cadrul unui comunicat de presă publicat de departamentul de justiţie al Statelor Unite.

Popularitatea KickassTorrents a explodat în 2014, când ThePirateBay a trecut printr-o procedură similară de desfiinţare, cu toate că la ora actuală este din nou online şi poate fi accesat fără probleme. 

Toate detaliile despre domeniile Kickass Torrents sunt aici

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite