Preşedintele consiliului de administraţie al Yahoo! a fost îndepărtat din cauză că nu ar fi vrut-o pe Marissa Mayer director

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marissa Mayer, înainte de Yahoo!, a trecut pe la Google. FOTO Heritage.org
Marissa Mayer, înainte de Yahoo!, a trecut pe la Google. FOTO Heritage.org

De la Yahoo! a plecat Fred Amoroso, preşedintele consiliului de administraţie, iar surse din interiorul companiei au dezvăluit că plecarea sa este posibil să aibă legătură cu actualul director, Marissa Mayer.

Yahoo! este în creştere de când a venit Marissa Mayer pe postul de director, dar se pare că nu toţi cei din conducerea companiei au dorit-o, unul dintre ei fiind Fred Amoroso. Amoroso s-a împotrivit venirii lui Mayer şi a propus ca Ross Levinsohn, directorul interimar, să devină permanent. 

Preşedintele consiliului de administraţie Yahoo! şi-a dat demisia

Yahoo! a decis însă ca Mayer să vină director permanent la scurt timp după acel moment. Amoroso a fost întâi numit de Roy Bostock, fostul preşedinte Yahoo!. Iar Bostock este văzut ca omul care a dus compania în situaţia precară din urmă cu câteva luni şi prin asociere Amoroso a fost văzut ca omul său. Astfel, într-un final tot ar fi plecat.

Tot Amoroso este văzut ca omul din spatele procesorului contra Facebook care nu a adus Yahoo! nimic consistent. Înainte de a veni la Yahoo!, Amoroso a fost la Rovi, care câştiga bani din acţionarea în judecată a altor companii pe baza drepturilor de autor.

Plecarea lui Amoroso a fost motivată şi de o problemă medicală. Se pare că el are probleme cu ochii, dar nu sunt prea multe informaţii care să o susţine drept versiune oficială. Dincolo de acest caz, Yahoo! pare să-şi fi revenit, după ce a închis câteva produse şi s-a axat mai mult pe aplicaţii.

Haideţi să discutăm! Ne puteţi vizita şi pe pagina de Facebook Tech Adevărul.

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite