Zuckerberg şi alţi titani ai internetului şi-au lansat un grup de lobby care vrea să favorizeze imigranţii şi cercetarea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mark Zuckerberg se implică în politica americană printr-un grup de lobby FOTO Facebook
Mark Zuckerberg se implică în politica americană printr-un grup de lobby FOTO Facebook

Mark Zuckerberg şi mai mulţi lideri din domeniul tehnologiei au lansat grupul de lobby Fwd.us, care se descrie ca o mişcare bipartizană care vrea să schimbe SUA prin reforme legislative în domeniul imigraţiei, educaţiei şi cercetării ştiinţifice.

Anunţul oficial a fost făcut de Mark Zuckerberg prin intermediul unui editorial în „Washington Post”. Printre cei care s-au alăturat lui Zuckerberg în acest demers sunt Eric Schmidt, Marissa Mayer, Joe Green, Jim Breyer, Paul Graham şi alţii. „Ca lideri ai unei industrii care a beneficiat din schimbările economice, credem că avem o responsabilitate să lucrăm împreună şi să ne asigurăm că întreaga societate câştigă din noua economie”, a scrie Zuckerberg.

El a anunţat că grupul de lobby va lucra împreună cu politicieni din ambele partide şi cu oficiali locali sau cu cei de la nivelul statelor. „Vom folosi unelte online şi offline pentru a susţine schimbările de politică şi îi vom susţine pe cei care vor duce aceste schimbări la Washington”, a mai scris şeful Facebook.

Pe lângă acest anunţ, Zuckerberg a povestit cum a ajuns la aceste convingeri. Puţină lume ştie că Zuck predă ore la un program afterschool şi i-a întrebat de ce ar vrea să meargă la facultate. Într-o zi, unul dintre elevii săi i-a zis că se teme că nu se va putea înscrie la facultate pentru că nu are documente, fiind din Mexic. „Mulţi dintre elevii mei s-au mutat în SUA foarte devreme şi nu au amintiri ale altor locuri. Sunt deştepţi şi muncitori şi ar trebui să facă parte din viitorul nostru”, a scris Zuckerberg.

„Aceasta este povestea americană. Străbunicii mei au venit pe Ellis Island. Bunicii mei au fost postaşi şi poliţişti. Părinţii mei sunt doctori. Eu am început o companie. Niciunul dintre aceste lucruri nu s-ar fi întâmplat dacă nu exista o politică de imigraţie bună, un sistem educaţional excelent şi o comunitate ştiinţifică de excepţie care a creat internetul”, mai spune creatorul Facebook.

El consideră că SUA are o politică de imigraţie greşită şi care nu este adaptată la rigorile timpurilor moderne. Astfel, economia de astăzi este bazată pe cunoştinţe şi idei, nu neapărat pe rşesurse. „Într-o economie a cunoaşterii, cei mai importanţi sunt oamenii buni, talentaţi şi muncitori. Trebuie să-i antrenăm şi să-i atragem pe cei mai buni. Vreau ca acei elevi de liceu să fie liderii de mâine”, susţine Zuckerberg.

CEO-ul Facebook propune o reformă a legilor de imigraţie, care să permită un drum uşor spre cetăţenie şi atragerea oamenilor talentaţi, standarde mai înalte în şcoli şi investiţii în tehnologiile de mâine.

Articolul integrat poate fi citit în limba engleză în „The Washington Post”.

Haideţi să discutăm! Ne puteţi vizita şi pe pagina de Facebook Tech Adevărul. 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite