Patru români, într-unul dintre cele mai importante concursuri de fotografie. Vlad Eftenie este unul dintre favoriţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru români sunt pe lista scurtă la premiile Sony World Photography. Printre aceştia se regăseşte şi Vlad Eftenie, fotograful care a realizat o fotografie viral în această iarnă. În această competiţie au fost înscrise aproximativ 140 de mii de fotografii din 166 de ţări.

Imaginile de pe lista scurtă vor fi expuse în cadrul Somerset House din Londra, în luna mai. Cei patru români sunt Vlad Eftenie, la categoria Low Light, Roibu Grigore, categoria Panoramă, Bogdan Ivan, categoria Oameni, şi Iringo Simon, la categoria Cultură, dar în competiţie Youth, se arată în comunicatul de presă remis „Adevărul“. La Youth participă doar fotografi sunt 20 de ani.

Fotografi din 166 de ţări au trimis aproape 140.000 de imagini, cel mai mare număr de înscrieri din istoria celor şapte ani ai concursului. Dintre acestea, juriul a selectat o listă reprezentativă a celor mai bune lucrări fotografice contemporante din întreaga lume. În fotografiile înscrise în competiţie, juriul a identificat multe poveşti care forţează spectatorul să găsească ceva surprinzător în fiecare zi. Scenele bine documentate au fost abordate cu stiluri fotografice inovatoare şi au fost făcute să inspire alţi fotografi din toate colţurile lumii.

„Am avut plăcerea să fiu martoră a selecţiei şi alcătuirii listei timp de şapte ani, iar rezultatele nu au fost niciodată mai încântătoare. An după an, suntem norocoşi să primim mii de fotografii pentru fiecare categorie a competiţiei, astfel că jurizarea devine o experienţă revigorantă“, a spus Astrid Merget, director de creaţie al Organizaţiei Mondiale Pentru Fotografie. Toate imaginile listei finale for fi expuse la Somerset House, Londra, între 1 şi 18 mai, ca parte a Expoziţiei Premiilor Mondiale Sony World Photography.

Fotografia lui Vlad Eftenie - „First Snow“

image

Câştigătorii categoriei profesionale şi ai premiilor L’Iris D’Or/ Sony pentru Fotograful anului vor fi anunţaţi la Gala din 20 aprilie, ce se va desfăşura la Londra. Câştigătorul distincţiei L’Iris D’Or va primi 25.000 de dolari, iar Fotograful anului va primi 5.000 de dolari. Toţi câştigătorii vor primi cel mai nou echipament fotografic Sony. Câştigătorii competiţiilor Open şi Youth vor fi anunţaţi pe 18 Martie. Câştigătorii vor fi anuntaţi pe 30 aprilie 2014. Imaginile calificate pe lista finaliştilor şi pe short list sunt disponibile aici.

Despre fotografiile lui Vlad Eftenie

Vlad Eftenie s-a remarcat la începutul acestui an printr-o fotografie pe care probabil ai văzut-o pe Facebook. E vorba de cei doi îndrăgostiţi care se sătură pe trotuarul de lângă Bulevardul Magheru. În prezent, are peste 6.600 de like-uri şi a ajuns să fie distribuită de peste 1.600 de ori.

Fotografia celebră în această iarnă - „A winter romance“

image

Despre fotografia cu care a ajuns pe lista scurtă la Sony World Photography susţine că probabil zăpada şi ploaia au efect asupra unor oameni care nu au parte de aceste fenomene, cum sunt cei din Vest. „Pentru noi e o vreme normală, dar pentru ei e specială. Fotografia are atmosferă, puţină lumină, de aceea e şi foarte greu de făcut, plus acel personaj din prim plan. Nu zic că o să câştige ceva, dar mă bucur că e acolo“, a spus Eftenie pentru Digi24.

Un interviu interesant cu Vlad Eftenie poate fi accesat şi pe site-ul revistei „IQool“. El vorbeşte despre fotografie şi despre emoţia pe care aceasta o stârneşte şi o solicită. „Printre cei mai frumoşi oameni sunt îndrăgostiţii care se îmbrăţişează şi se sărută prin oraşe, pe străzi, în afara timpului. I-am găsit oriunde, dragostea nu are graniţe. Copiii sunt frumoşi, cuplurile vârstnice care umblă de mână, oamenii zâmbitori, bărbaţii care merg cu o floare în mână, în drum spre ea“, susţine acesta.

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite