CES 2014 - Sony aduce 4K „de buzunar“ cu cea mai mică şi uşoară cameră video, iar linia mirrorless Alpha se extinde

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sony îşi extinde linia Alpha şi are o cameră video 4K nouă. FOTO Sony
Sony îşi extinde linia Alpha şi are o cameră video 4K nouă. FOTO Sony

CES 2014 găzduieşte cea mai mică şi uşoară cameră video care să filmeze 4K, iar Sony este producătorul care s-o livreze. Asta după ce la IFA 2012 a debutat cu televizoarele 4K, iar acum continuă să ofere unelte pentru a genera conţinut. În plus, linia mirrorless Alpha are un nou model, A5000.

Camera Handycam 4K AX100E de la Sony, adusă la CES 2014, filmează videoclipuri la rezoluţie 4K, are un senzorul Exmor R CMOS tip 1.0 cu iluminare din spate şi procesor de imagine Bionz X. Obiectivul este un Zeiss Vario-Sonnar T* de 29mm cu unghi larg de acoperire şi camera dispune de un zoom optic 12x cu stabilizare optică SteadyShot. Sony a mai inclus tehnologia NFC pentru transferul conţinutului printr-o singură atingere şi conexiune Wi-Fi pentru control de la distanţă prin smartphone, se arată în comunicatul remis „Adevărul“.

Înregistrarea Dual-Video îţi permite să filmezi în acelaşi timp clipuri video de înaltă calitate şi să le distribui ca fişiere MP4. Înregistrează filme în format XAVC S (până la 4K/60Mbps sau HD/50Mbps) sau AVCHD. În acelaşi timp, o copie compactă, dar la o rezolutie minimă a filmului este înregistrată în format MP4. După înregistrare, activează funcţia NFC şi atinge-ţi smartphone-ul sau tableta pentru a transfera clipurile video în format MP4 din camera AX100E pentru o distribuire online rapidă.

Opţiunile creative sunt extinse în continuare prin înregistrări la un ritm ridicat de cadre, care surprinde acţiunea în calitate HD (1280x720), cu o viteză de 120 de cadre progresive pe secundă. Bucură-te de imagini editate pe PC în slow motion - la fel ca o reluare TV care arată fiecare moment din lovitura de pedeapsă decisivă. În plus, My Voice Cancelling reduce automat frecvenţele vocale din spatele camerei, în timp ce vocea subiectului rămâne intactă. Astfel, comentariile accidentale sunt estompate pe coloană sonoră a clipului video.

Noua cameră video 4K FDR-AX100E de la Sony va fi disponibilă, în Europa, din luna mai 2014.

sony ax100e

Sony lansează A5000, o cameră mirrorless inclusă în seria Alpha, marcând astfel şi renunţarea treptată la linia NEX care până acum a cuprins camerele mirrorless ale companiei. A5000 are senzor Exmor APS HD CMOS de 20 megapixeli şi procesor Bionz X, ecran LCD rabatabil la 180 de grade pentru auto-portrete, corp uşor şi compact cu bliţ pop-up şi NFC şi Wi-Fi pentru distribuire One-touch cu telefoanele de tip smartphone şi tablete. Obiectivele sunt pe montură E.

Procesorul Bionz X este acelaşi de pe camerele foto mirrorless full-frame A7 şi A7R, lansate la finalul anului trecut. În plus, sensibilitatea este acum reglabilă manual până la ISO 16.000 pentru imagini bune chiar şi în lumină scăzută. Camera digitală cu lentile interschimbabile Sony A5000 va fi disponibilă în Europa din martie 2014.

sony alpha a5000

Află mai multe despre CES 2014:

CES 2014 - Smart Home de la Samsung îţi permite să îţi controlezi toate dispozitivele inteligente din casă

CES 2014 - Asus intră tare pe piaţa de smartphone-uri cu gama ZenFone

CES 2014 - Primele dulciuri printate 3D şi-au făcut apariţia în Las Vegas

CES 2014: Un telefon care ar putea încărca două iPhone-uri dintr-un foc - Huawei Ascend Mate 2

CES 2014 - Asus Transformer Book Duet - cel mai interesant laptop al începutului de an are două sisteme de operare

CES 2014 - Liderul pieţei de procesoare pentru dispozitive mobile a decis: noul gadget este televizorul smart 4K

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite