Apple atacă Samsung pe terenul adversarilor: telefoane mai mari din toamnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tim Cook a lansat iPhone la China Mobile şi vrea să cucerească şi piaţa phabletelor FOTO Reuters
Tim Cook a lansat iPhone la China Mobile şi vrea să cucerească şi piaţa phabletelor FOTO Reuters

Apple va face două telefoane cu ecrane mai mari decât până acum, ca să intre în competiţie directă cu Samsung sau Sony şi în zonele inaccesibile până acum. Lansarea unor asemenea terminale va însemna schimbarea radicală a filosofiei companiei, care a ţinut cu dinţii de telefoanele mai mici.

Potrivit "The Wall Street Journal" Apple pregăteşte un iPhone cu un ecran mai mare de 4,5 inci şi unul cu ecran mai mare de 5 inci. În momentul de faţă, iPhone 5s şi iPhone 5c au ecrane de 4 inci, iar iPhone 4S are 3,5 inci. În plus, compania americană va renunţa pentru aceste două modele la plasticul de pe iPhone 5c şi va rămâne la metalul de pe 5s.

Apple pregăteşte acum modelul de 4,5 inci (sau mai mult, până la limita de 5 inci) şi urmează să-l introducă în producţie de masă pentru a avea pregătit stocul în momentul lansării, care va avea loc tot în toamnă, perioada tradiţională pentru companie. Phableta iPhone, mai mare de 5 inci, este încă în faza de proiectare finală.

Practic, Apple va lansa nu două, ci trei modele de telefoane în acelaşi timp anul viitor. De asemenea, e foarte posibil să lase pe piaţă iPhone 5c şi iPhone 5s şi să elimine iPhone 4S, deja cu trei ani vechime.

Nu este primul zvon de acest fel venit din partea unei publicaţii de top, deci planurile Apple sunt aproape sigur, deoarece detaliile acestea mari nu au fost niciodată eronate. "Bloomberg" şi "Reuters" au scris şi ele despre posibilele modele de 4,7 inci şi de 5,3 inci.

Apple nu ar pregăti telefoane cu ecran curbat.

Ce ar însemna introducerea pe piaţă a unor asemenea modele? Categoric, creşterea plafonului de preţ pentru nişele de 4,5 şi 5 inci. Brusc, Samsung va avea pe teritoriile care le stăpâneşte foarte bine de pe piaţă rivali direcţi de la compania cu care se luptă de câţiva ani. Samsung Galaxy Note şi Samsung Galaxy S4 (S5...) vor avea concurenţă.

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite