„Păsărica zburătoare“ care a înnebunit lumea la începutul anului revine în vară. Creatorul aduce noutăţi în Flappy Bird

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai popular joc al anului 2014 pare să fi fost Flappy Bird pe care creatorul l-a scos din magazinele cu aplicaţii pe motiv că dădea dependenţă. Mai nou, el spune că „păsărica zburătoare“ revine.

Dong Nguyen, creatorul jocului Flappy Bird, a spus în urmă cu câteva luni că jocul va reveni, iar acum există şi o perioadă în care să îl aştepţi, dacă i-ai fost fan. Vietnamezul spune că în august „păsărica“ preferată a începutului anului va reveni în App Store şi Play Store, conform Engadget.

Nguyen nu doar că reactivează jocul, dar aduce şi noutăţi. Promite moduri noi, inclusiv unul în care un om zboară de la o clădirea la alta precum pasărea printre tuburi. De asemenea, el vrea să introducă şi un mod de multiplayer care să nu dea la fel de multă dependenţă pe cât a generat jocul la început. Acesta a fost şi motivul pentru care, aparent, a scos el jocul din magazine.

Totuşi, după ce vietnamezul a decis să elimine Flappy Bird, alţi dezvoltatori l-au copiat, l-au combinat cu alte jocuri sau, cei mai descurcăreţi, au încercat să vândă telefoane cu jocul deja instalat. El n-a fost şters automat de pe dispozitive. Pe vremea în care Nguyen avea jocul în magazinele cu aplicaţii, câştiga mii de dolari din publicitatea afişată în el. 

Ideea jocului este foarte simplă. Utilizatorul trebuie doar să apese pe ecran pentru a face o pasăre să dea din aripi şi să se înalţe. Pasărea trebuie să treacă printr-o serie de ţevi şi decorul şi sunetele sunt inspirate din seria jocurilor cu Mario. „Flappy Bird este atât de popular pentru că este diferit faţă de alte jocuri şi este un joc în care poţi concura cu prietenii. Persoane din aceeaşi sală de clasă pot juca şi concura între ei deoarece mecanica se învaţă uşor, însă ai nevoie de exerciţiu pentru a obţine un scor mare“, a spus dezvoltatorul la începutul anului.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite