Zborul nefrânt al păsăricii: Flappy Bird e folosit pe post de material didactic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jocul Flappy Bird, senzaţia acestui an, a dispărut din magazinele cu aplicaţii, dar mişcarea pe care a pornit-o nu moare. Acum, programatorii îl folosesc pentru a-i învăţa pe oameni cum să-şi creeze propriile jocuri.

Code.org, platforma online prin care oamenii pot învăţa programare, s-a gândit să folosească Flappy Bird pentru a-şi ajuta utilizatorii. Astfel, ei au creat o extensie a platformei lor în care poţi, aranjând câteva blocuri, să-ţi creezi propriul joc Flappy Bird, fie mai dificil, fie foarte uşor. The Verge notează că extensia foloseşte mecanica din joc şi pot fi reproduse mişcările de acolo pas cu pas.

Cum arată „puzzle-ul“ de Flappy Bird (click pentru imagine completă)

image

Astfel, poţi decide ce face pasărea când loveşte unul dintre stâlpi sau cum acţionează când atingi ecranul. La final, înţelegi conceptul din spatele creării unui joc, dar fără să scrii cod, ci aranjând blocuri. Poţi ajunge să personalizezi jocul până într-acolo încât pasărea seamănă cu un avion cu reacţie, alterând sunetele originale. O iniţiativă similară cu crearea de aplicaţii şi jocuri prin blocuri a avut şi Google în 2010, când a creat App Inventator la care mai târziu a renunţat, oferind platforma celor de la MIT.

„Ştim deja că oamenii sunt interesaţi să-şi creeze aplicaţiile lor, dar uneori cred că e foarte dificil şi nu s-ar descurca ei. Noi vrem să le oferim copiilor uneltele care le pot stârni creativitatea. Sunt o mulţime de posibilităţi şi utilizatorii le pot folosi şi înţeleg astfel câtă creativitate implică ştiinţa computerelor, iar asta în doar 20 de minute“, a afirmat Hadi Partovi, cofondator Code.org.

Tehnologie


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri