O bestie minionă în armură de fibră de carbon: Thinkpad X1 Carbon a ajuns în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La evenimentul de lansare a fost prezentă şi Sabine Lob, Enterprise Product Manager Lenovo
La evenimentul de lansare a fost prezentă şi Sabine Lob, Enterprise Product Manager Lenovo

Lenovo Thinkpad X1 Carbon a fost lansat, luni, pe piaţa din România, în cadrul unui eveniment special la care a participat Sabine Lob, Enterprise Product Manager Lenovo şi Aurel Netin, manager general Lenovo România.

Lenovo X1 Carbon cântăreşte numai 1,28KG şi are o grosime de 17mm, fiind cel mai uşor ultrabook de 14 inci de pe piaţă. Ultrabook-ul se diferenţiază printr-o carcasă din fibră de carbon, care îi conferă aceeaşi rezistenţă ca şi aluminiumul, însă îi reduce din greutate. 

Display-ul IPS de 14 inci are o rezoluţie de 2560x1440 pixeli (există şi o versiune HD+ cu rezoluţie 1600 x 900 pixeli) şi poate fi dotat cu senzor capacitiv. Ecranul poate fi rabatat la 180 de grade şi este rezistent la şocuri. 

Chinezii de la Lenovo promit 9 ore de autonomie şi susţin că bateria ajunge la 80% încărcare în numai o oră. X1 Carbon  a trecut opt probe extreme, printre care praf, vibraţii, căldură, altitudine, apă şi umiditate.

image

Ultrabook-ul este dotat cu un cititor de amprente şi dispune cu două porturi USB, un port HDMI şi un port miniDisplay. 

Cei de la Lenovo au umblat şi la tastatură. Astfel, ei au adăugat o bandă capacitivă cu butoane care se luminează în funcţie programul rulat de utilizator. De exemplu, există butoane speciale pentru browser, butoane speciale pentru multimedia etc. 

X1 Carbon vine dotat cu procesoare Intel de ultimă generaţie. 

image
Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite