Nokia aduce muzica clasică pe telefoanele cu Windows Phone 8

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poate că Nokia nu are cele mai vândute smartphone-uri de pe piaţă, dar cu siguranţă încă dă atenţie detaliilor. Astfel, noile terminale cu Windows Phone 8 beneficiază de 25 de tonuri pentru apel înregistrate de Orchestra simfonică din Bratislava.

Sunetele sunt arii de muzică clasică compuse şi înregistrate astfel încât să sune cât mai clar şi cât mai tare pe noile smartphone-uri Nokia. Din toate cele 25 de tonuri de apel create pentru Nokia, nu toate au intrat pe actualele terminale Lumia 920 şi Lumia 820, notează „PhoneArena“. Conform lui Alex Eeben, unul dintre oamenii care s-au ocupat de acest proiect, doar patru sunt disponibile acum. Restul vor fi încărcate pe terminalele de anul viitor ale Nokia cu Windows Phone 8.

Cele 25 de piese, denumite „miniaturi“ au fost compuse de cinci ingineri de sunet ai Nokia. „Ne-am gândit să folosim muzica clasică actuală şi muzica de film, însă rezultatul final sunt aceste piese originale care se individualizează ca sunete de apel“, a mai spus Eeben. 

Cel mai cunoscut sunet pe care Nokia l-a avut vreodată pe dispozitivele sale se numeşte „Nokia tune“ (a debutat cu numele de „Marele vals“). Acest ton de apel este un fragment dintr-o compoziţie pentru chitară scrisă în 1902, autor fiind spaniolul Francisco Tárrega. 

„Marele vals“ a fost ales ca viitor sunet pentru telefoanele Nokia în 1993, graţie lui Anssi Vanjoki, atunci vicepreşedinte executiv al companiei. Primul model pe care „Nokia tune“ a putut fi auzit este Nokia 2110, lansat în 1994. Cât despre popularitatea sunetului, acesta este estimat că se aude de 1,8 miliarde de ori pe zi, adică de aproximativ 20.000 de ori pe secundă. 

În 2011, Nokia a decis că sunetul devenit celebru trebuie înlocuit. Pentru aceasta a pus la bătaie un premiu de 10.000 de dolari. Spre finalul anului, înscrierile fiind deschise până în octombrie, sunetul a fost ales. Iar mai jos poate fi ascultat noul ton de apel al Nokia creat pe acorduri de dubstep.

Tehnologie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite