Nokia a pierdut 1,5 miliarde de euro în 2012. Vânzările Lumia au scăzut cu 28%

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nokia a declarat noi pierderi în al treilea trimestru din 2012. Faţă de anul trecut, compania finlandeză are cu 1,5 miliarde de euro mai puţini bani, dar preşedintele Stephen Elop a afirmat că această scădere nu este deloc surprinzătoare. Aceste rezultate vin la aproape un an de la primul dispozitiv Lumia lansat pe piaţă şi înainte de lansarea produselor cu Windows Phone 8.

Nokia a raportat o pierdere operaţională de 576 de milioane de euro, iar faţă de al doilea trimestru, când avea un capital net de 4,2 miliarde de euro, compania finlandeză a ajuns la 3,56 de miliarde. Şi, totuşi, rezultatele sunt mai bune decât previziunile analiştilor care estimau un capital de aproximativ 3,4 miliarde de euro, notează „The Verge“.

Compania finlandeză a reuşit să se remarce într-o mică măsură şi pe piaţa smartphone-urilor, terminalele sale Lumia totalizând vânzări de aproximativ 10 milioane de unităţi. Astfel, în primul trimestru din 2012 au fost vândute două milioane de unităţi, alte patru milioane în al doilea trimestru, iar ultimul a contabilizat 2,9 milioane de exemplare livrate. Totuşi, în al treilea trimestru a înregistrat o scădere cu 28% faţă de al doilea.

Preşedintele Nokia Stephen Elop a declarat, într-o conferinţă de presă care a urmat publicării rezultatelor financiare, că scăderile erau previzibile. „După ce am petrecut mare parte din al treilea trimestru explicând inovaţiile din următoarele terminale, era de aşteptat ca acest lucru să aibă un impact asupra vânzărilor“, a spus Elop. Şi un alt motiv a fost faptul că vechile modele Lumia nu vor primi Windows Phone 8, ci doar 7.8.

Principalele inovaţii din Lumia 920, viitorul smartphone vedetă de la Nokia, sunt încărcarea wireless, ecranul supersenzitiv care poate fi folosit şi cu alte obiecte, nu doar cu degetul, şi camera foto de tip PureView. În plus, atât 920, cât şi 820 vor veni cu Windows Phone 8, noul sistem de operare pentru mobile de la Microsoft. Evenimentul pentru lansarea oficială a acestuia va avea loc pe 29 octombrie, iar modele Nokia, HTC şi Samsung sunt aşteptate pe piaţă începând cu luna noiembrie.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite